Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2011. Augusztus 02. 14:21, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Tojásmaffiát emleget a szakma

Tojásmaffiát emleget a szakma

A jelek szerint tehetetlennek bizonyulnak a kormányzati szervek a jelöletlen, külföldi tojással seftelőkkel szemben.

A tojástermelők s az őket képviselő szakmai szervezet feltételezése szerint a feketézés hazánkban komoly üzletágként működik, ám eddig egy esetben sem derült ki, mely cégek játszanak szerepet a szállítmányok legalizálásában.

 

Egy teljes üzletág épülhet arra, hogy főként Lengyelországból hazánkba hozzák az ellenőrizetlen élelmiszereket, ezen belül is a tojást – legalábbis ezt állította a Magyar Nemzet megkeresésére Földi László, a Tojásszövetség korábbi elnöke, jelenlegi szaktanácsadója. A probléma azért került most napvilágra, mert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal június közepén lefülelt egy ilyen szállítmányt. A hatóság akkori közleményében arról számolt be, hogy pénzügyőrei az M15-ös autóúton, Rajka térségében ellenőriztek egy szlovák forgalmi rendszámú tehergépjárművet, amelynek szlovák állampolgárságú vezetője a szállítmányról nem tudott okmányokat bemutatni – olvasható a Magyar Nemzet keddi számában, melyből további részleteket is megtudhat. (rá)

Címkék: tojás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.