Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. November 19. 17:30, hétfő | Helyi
Forrás: ORFK Kommunikációs Szolgálat

Többfelé lehet hó, óvatosan az utakon!

Többfelé lehet hó, óvatosan az utakon!

Az OMSZ előrejelzése szerint az ország több pontján vegyes halmazállapotú csapadék hullhat. Kérjük, fogadják meg az ORFK-OBB közlekedési tanácsait!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn túlnyomóan borult lesz az ég, eleinte többfelé, majd egyre inkább csak északnyugaton, nyugaton várható vegyes halmazállapotú csapadék; eső, havas eső, hó egyaránt hullhat. A figyelmeztető előrejelzés szerint a legtöbb helyen legfeljebb átmenetileg alakulhat ki lepel, míg a nyugati területeken, és 300 m felett helyenként további 1-3 cm hó hullhat. Az éjszaka második felében délnyugat felől újabb, intenzívebb csapadékzóna éri el az országot, melynek a halmazállapota jórészt esőnek ígérkezik, legtovább a nyugati tájakon maradhat szilárd a csapadék halmazállapota.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság figyelmezteti az autósokat, hogy aki még nem tette, cseréje le gumiabroncsait. A téli gumik ugyanis jobb tapadást biztosítanak, és rövidebb fékutat eredményeznek, és ezek által a balesetek könnyebben megelőzhetők.
Hidegben a nyári gumik megkeményednek, nem tapadnak, a száraz felületeken is csúsznak, így jelentősen megnő a féktávolság, ezért télen igen veszélyesek lehetnek. A téli abroncsok anyaga más, továbbá speciális mintázatuk van, és ezek együttesen biztosítják a jobb tapadást. A gyártásnál alkalmazott adalékanyagoknak köszönhetően a téli gumiabroncsok a nagy hidegben is megőrzik eredeti tulajdonságaikat, rugalmasságukat, és tapadóképességüket, ezért téli gumikkal közlekedve a fékút is rövidebb.

Hideg időben történő autózásnál a jó tapadás és a jó fékhatás mellett az egyenes- és oldalirányú úttartás biztosítása is fontos, ugyanúgy, ahogy a látni és látszani elv is. Mindannyiunk felelőssége és kötelessége, hogy mindig az út- és látási viszonyoknak megfelelően, fokozott óvatossággal közlekedjünk!

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.