Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2021. Augusztus 13. 10:28, péntek | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Többen meghaltak egy közép-kínai városban heves esőzések miatt

Többen meghaltak egy közép-kínai városban heves esőzések miatt

Többen meghaltak a közép-kínai Hupej tartomány Liulin városában, miután a települést két napon át heves esőzések sújtották - jelentette pénteken a CGTN kínai székhelyű, nemzetközi hírcsatorna.

A helyi hatóságok közlése szerint az esőzések következtében 21 ember veszítette életét, és a mentőcsapatok további négy eltűntet keresnek. A viharos időjárás több mint nyolcezer embert érintett, 2700-nál is több házban tett kárt, továbbá áramkimaradásokat okozott.

Liulinban szerda 21 óra és csütörtök 9 óra között összesen 503 milliméter csapadék zúdult le, a városban felgyülemlett víz átlagos szintje pedig elérte a 3 és fél métert.

A múlt héten a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban voltak heves esőzések, amelyek következtében mintegy 80 ezer embernek kellett elhagynia otthonát.

A múlt hónapban pedig a közép-kínai Honan tartományt sújtották súlyos esőzések. Az áradásokban több mint 300 ember veszítette életét. Az áradások a legtöbb áldozatot a tartomány székhelyén, Csengcsouban követelték, ahol július 20-án rekordmennyiségű csapadék esett, folyókká változtatva az utcákat, és elárasztva a város egyik metróvonalát is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.