Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. December 08. 12:40, péntek | Belföld
Forrás: mti

Több százmilliós csalás - Bázisolajjal üzletelő bűnszervezet bukott le

Több százmilliós csalás - Bázisolajjal üzletelő bűnszervezet bukott le

Bázisolajjal üzletelő bűnszervezetet számoltak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai.

Az orgazdákhoz több mint 400 millió forint értékű olaj került, amely után nem fizették meg a több mint 260 millió forintos jövedéki adót és áfát - közölte Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága pénteken az MTI-vel.

A közleményben azt írták, hogy a gyanú szerint egy aszódi férfi Lengyelországból vásárolt bázisolajat, amit Romániába kellett volna szállítani. A fuvarozást egy szlovák kamionnal meg is kezdték, de az elkövetők a szállítmányt Magyarországon üzemanyagnak eladták.

A NAV pénzügyi nyomozói és a bevetési igazgatóság munkatársai akkor érték tetten a gyanúsítottakat, amikor az inárcsi telepre megérkezett az újabb kamion bázisolaj. A szállítmány és a sofőr mellett két orgazda és az olajjal kereskedő férfi fia is jelen volt. Az orgazdák furgonjában és kisteherautójában illegális, mobil üzemanyagtöltő állomást találtak tartályokkal, töltőpisztolyokkal és üzemanyag-számlálóval. Az akcióban az elkövetők zsebéből és kocsijából több mint huszonkétezer euró került elő, amelyet a nyomozók lefoglaltak.

A tettenérés éjszakáján a pénzügyi nyomozók átkutatták a gyanúsítottak lakását, tanyáját és egy kamionparkolót is. Lefoglalták a bázisolaj-szállítmányt, az átfejtéshez használt szivattyúkat, a kamiont, az orgazdák furgonjait, valamint további járműveket, ingatlanokat, bankszámlákat és bizonyítékokat.

A bázisolajjal kereskedőt, a társtettesként közreműködő fiát és a szlovák sofőrt bűnszövetségben, üzletszerűen, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt, míg a két orgazdát különösen nagy értékre elkövetett orgazdaság miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe is vették őket.

A büntetőeljárás mellett az ügyben jövedéki eljárás is indult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során