Városlista
2021. március 3, szerda - Kornélia

Hírek

2021. Február 17. 11:48, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Több száz vasúti jármű újul meg

Több száz vasúti jármű újul meg

A MÁV-START kiemelt célja az üzemeltetett vasúti járművek szolgáltatási színvonalának növelése.

A korábbi években megkezdett járműkorszerűsítési program eredményeként, 2020-ban a vasúttársaság több száz személykocsija, motorvonata és mozdonya újult meg, a munka pedig 2021-ben is folytatódik.

Tavaly a MÁV-START összesen 340 CAF, DVJ, DWA, halberstadti személykocsija és Uzsgyi motorvonata újult meg, amik közül 73 komfortjavításon is átesett. 22 mozdonyfelújítás is megtörtént. Ezek mellett a Talent motorvonatokból 5 felújítása, míg 9 FLIRT motorvonat egységesítése is elkészült. Idén is folytatódik a munka, a tervek szerint 376 személykocsi újul meg, a mozdonyok közül pedig 17 különböző mértékű felújításon esik át.

2013 óta a MÁV-START mintegy 2100 üzemben lévő járműjének közel fele újult vagy újul meg. A különböző szintű felújításokon átesett mozdonyok motorikus átvizsgálása, a cserére szoruló alkatrészek pótlása, a külső felületi javítások és újrafestésük teljesen megtörténik.

Folyamatosak a fejlesztések

A következő években számos különböző vasúti jármű beszerzése történik meg. A megrendelt 40 KISS emeletes motorvonatból jelenleg 9 közlekedik, 5 a váci és 4 a ceglédi vonalon. 2022 végéig a megrendelt járművek mindegyike forgalomba állhat, így a főváros elővárosi forgalmát szinte teljes mértékben modern motorvonatok szolgálják majd ki.

2021 februárjáig 53 saját gyártású IC+ kocsi állt forgalomba a 90 darabos szériából. Folymatban van az első osztályú, bisztrókocsival is felszerelt IC+ szerelvény gyártása is, melyekkel várhatóan a nyári szezonban már találkozhatnak utasaink. Várhatóan év végéig mind a 90 IC+ kocsi elkészül. Év elején megérkezett Szentesre az első tram-train prototípus is, várhatóan szeptember végétől megindulhat a közlekedés Szeged és Hódmezővásárhely között.

Folyamatban van 115 mozdony, 50 hibrid motorvonat és 54 új HÉV szerelvény beszerzése, eredményes eljárások esetén a nyertes ajánlattevőkkel a szerződések nyáron megszülethetnek. A beszerzések hozzájárulnak, hogy a jövő közlekedése biztonságosabb, zöldebb és fenntarthatóbb legyen.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 02. 11:48, kedd | Helyi

Családi események Hódmezővásárhelyen

A Családi események keretében minden hét elején az elmúlt héten született gyermekekről, a házasságkötésekről és az elhalálozásokról tájékoztatjuk a Tisztelt Olvasókat.

2021. Március 02. 11:13, kedd | Helyi

Már két buszgyártó céggel kötött együttműködési megállapodást a MÁV

Az INTER Traction Electrics Kft-vel és a BM HEROS Zrt-vel kötött megállapodást a MÁV a napokban.

2021. Március 02. 11:08, kedd | Helyi

Valódi tartalom a hívószavak mögött: Partnerségben és értékközösségben a Highlights of Hungary és a KPMG

2021. február 25-én hirdették ki az idei Highlights of Hungary díjazottjait. A non-profit kezdeményezés kiemelt partnere az idén is a magyarországi KPMG.

2021. Március 02. 11:02, kedd | Helyi

A hétvégén 2000 tábla szeretetcsoki került családokhoz

A járványügyi helyzet miatt egyre több család anyagilag teljesen kimerülőben van.