Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Június 26. 14:42, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Több mint tízezren látogattak el a MÁV helyszíneire az idei Múzeumok Éjszakáján

Több mint tízezren látogattak el a MÁV helyszíneire az idei Múzeumok Éjszakáján

Nagy sikerrel, magas látogatói létszámmal és remek visszajelzésekkel zárta a vasúttársaság a június 22-i Múzeumok Éjszakáját.

Országszerte 13 városban, több mint 20 helyszínen fogadta a vasútkedvelő látogatókat interaktív programokkal a MÁV.

Budapest mellett Debrecenben, Jászkiséren, Mátészalkán, Miskolcon, Nagykanizsán és Pécsett, valamint Püspökladányban, Szegeden, Szentesen, Szolnokon, Szombathelyen és Vámosgyörkön ismerkedhettek meg a vasút kulisszatitkaival az érdeklődők. A Múzeumok Éjszakáján a vasútbarátok olyan helyekre is eljuthattak, amelyek az év többi napján zárva vannak a nagyközönség előtt.

A legnépszerűbb helyszínek közé tartozott például a 145 éves Miskolci Fűtőház, ahova közel 1700-an látogattak el. Többek között vasúti jármű-bemutató és modellterepasztal várta az érdeklődőket, valamint lehetőség nyílt a légvédelmi óvóhely megtekintésére is, de akár a fordítókoronggal lehetett tenni egy próbakört.
A Keleti pályaudvar Személykocsijavítóját is több százan látogatták meg a hétvégén. Hatalmas érdeklődés övezte a mozdonyvezetői és forgalmi szimulátorokat, és igazán látványos volt a magasba emelkedő daru és a közúti-vasúti gépkocsi hidraulikus emelőberendezése is.

A szegedi MÁV székházba a korábbi éveknél is többen mentek el. Az érdeklődők még éjfélkor is járták az 1894-ben épült székházat, ami most az érdekességeket rejtő pincétől a sokféle programot befogadó felső emeletekig nyitva állt.
Idén először volt lehetőség a Nyugati Pályaudvar Királyi Várótermét is megtekinteni, amit a párizsi Eiffel iroda – I. Ferenc József és felesége Erzsébet királyné számára – tervezett. Várakozáson felüli volt a látogatói létszám, a patinás váróterem történetére 650-en voltak kíváncsiak.

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasút mindig nagyon népszerű. Az esti járatokon közel 900-an utaztak, a Gyermekvasút hűvösvölgyi Múzeumát is sokan látogatták.

A vasúttársaság évek óta részt vesz a Múzeumok Éjszakája programsorozaton, és idén is 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosított az ország bármely belföldi állomásáról a rendezvény kiemelt helyszíneire utazóknak a MÁV-START és a GYSEV.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.