Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2019. Június 26. 14:42, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Több mint tízezren látogattak el a MÁV helyszíneire az idei Múzeumok Éjszakáján

Több mint tízezren látogattak el a MÁV helyszíneire az idei Múzeumok Éjszakáján

Nagy sikerrel, magas látogatói létszámmal és remek visszajelzésekkel zárta a vasúttársaság a június 22-i Múzeumok Éjszakáját.

Országszerte 13 városban, több mint 20 helyszínen fogadta a vasútkedvelő látogatókat interaktív programokkal a MÁV.

Budapest mellett Debrecenben, Jászkiséren, Mátészalkán, Miskolcon, Nagykanizsán és Pécsett, valamint Püspökladányban, Szegeden, Szentesen, Szolnokon, Szombathelyen és Vámosgyörkön ismerkedhettek meg a vasút kulisszatitkaival az érdeklődők. A Múzeumok Éjszakáján a vasútbarátok olyan helyekre is eljuthattak, amelyek az év többi napján zárva vannak a nagyközönség előtt.

A legnépszerűbb helyszínek közé tartozott például a 145 éves Miskolci Fűtőház, ahova közel 1700-an látogattak el. Többek között vasúti jármű-bemutató és modellterepasztal várta az érdeklődőket, valamint lehetőség nyílt a légvédelmi óvóhely megtekintésére is, de akár a fordítókoronggal lehetett tenni egy próbakört.
A Keleti pályaudvar Személykocsijavítóját is több százan látogatták meg a hétvégén. Hatalmas érdeklődés övezte a mozdonyvezetői és forgalmi szimulátorokat, és igazán látványos volt a magasba emelkedő daru és a közúti-vasúti gépkocsi hidraulikus emelőberendezése is.

A szegedi MÁV székházba a korábbi éveknél is többen mentek el. Az érdeklődők még éjfélkor is járták az 1894-ben épült székházat, ami most az érdekességeket rejtő pincétől a sokféle programot befogadó felső emeletekig nyitva állt.
Idén először volt lehetőség a Nyugati Pályaudvar Királyi Várótermét is megtekinteni, amit a párizsi Eiffel iroda – I. Ferenc József és felesége Erzsébet királyné számára – tervezett. Várakozáson felüli volt a látogatói létszám, a patinás váróterem történetére 650-en voltak kíváncsiak.

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasút mindig nagyon népszerű. Az esti járatokon közel 900-an utaztak, a Gyermekvasút hűvösvölgyi Múzeumát is sokan látogatták.

A vasúttársaság évek óta részt vesz a Múzeumok Éjszakája programsorozaton, és idén is 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosított az ország bármely belföldi állomásáról a rendezvény kiemelt helyszíneire utazóknak a MÁV-START és a GYSEV.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 22. 16:18, csütörtök | Helyi

Hamis volt az alvázszám és a motorszám is

A magyar rendőrök egy ukrán honosságú járművet foglaltak le Csanádpalotán. Egyedi azonosító jellel visszaélés miatt indult eljárás.

2019. Augusztus 21. 14:15, szerda | Helyi

Csúcsot döntött a határforgalom a hétvégén Csongrád megyében

Az idei év legnagyobb forgalmát bonyolították a hosszú hétvégén a Csongrád megyei határátkelők, ahol a belépő forgalom volt erős.

2019. Augusztus 21. 14:12, szerda | Helyi

Hat határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

2019. Augusztus 21. 13:52, szerda | Helyi

Egy év a MÁV élén

Bártfai-Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter tavaly augusztusban nevezte ki Homolya Róbertet, a MÁV Zrt. élére.