Városlista
2021. szeptember 26, vasárnap - Jusztina

Hírek

2021. Augusztus 02. 16:37, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Több mint harmincezren utaztak eddig Kajla jeggyel a MÁV-Volán-csoport járatain

Több mint harmincezren utaztak eddig Kajla jeggyel a MÁV-Volán-csoport járatain

Az idei már a harmadik nyár, hogy útjára indult a „Hol vagy, Kajla?” elnevezésű turisztikai program, amellyel az alsó tagozatos diákok fedezhetik fel az ország természeti és kulturális értékeit.

A június 16-i indulás óta több mint harmincezren utaztak Kajla- vagy KajlaBalaton24 jeggyel a MÁV-Volán-csoport járatain, összesen mintegy 2,6 millió kilométert megtéve.

A „Hol vagy, Kajla?” program keretében országszerte 500 helyszínen lehet az útlevélbe pecsétet gyűjteni vagy arra kedvezményt kapni. Az elmúlt egy hónapban Magyarország minden régiójába szívesen utaztak Kajla jeggyel a gyerekek. Legnépszerűbb úticélok a vasúton a főváros mellett, például Tiszafüred, Békéscsaba, Miskolc, Győr, Pécs, Szombathely és természetesen a Balaton volt. A könnyebb jegyvásárlás érdekében a MÁV-START bevezette a díjmentes KajlaBalaton24 napijegyet is, csak ebből a jegytípusból több mint 4000 darabot váltottak meg eddig. A Volánbusz járatain a Gyöngyös-Mátraháza-Kékestető vonalon utaztak a legtöbben Kajla útlevéllel.

A Kajla programhoz csatlakozva a MÁV 2019-ben felmatricázott egy nagyteljesítményű TRAXX mozdonyt. A Kajla kutyás festéssel ellátott szerelvény idén nyáron eddig Budapest és a Balaton között közlekedett, és 26 500 kilométert futott.

Érdemes a Kajla útlevélbe a nyár folyamán folyamatosan gyűjteni a pecséteket, hiszen a tanév kezdetén a legszebb útlevelek beküldői Kajla ajándékokat nyerhetnek. A kampány részleteit a „Hol vagy, Kajla?” program honlapján a https://kajla.hu weboldalon érheti el az utazóközönség.

Jegyváltási információ:

Augusztus 31-ig minden gyermek, aki a jegyvásárlás során felmutatja pecsétgyűjtő Kajla-útlevelét és diákigazolványát, korlátlan számban díjmentesen utazhat a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain.

A gyermekek díjmentes másodosztályú menetjegyeit pénztárakban, a jegykiadó automatáknál, online és a MÁV applikáción keresztül is meg lehet váltani. Kajla útlevéllel és diákigazolvánnyal a MÁV-START és a GYSEV vonalain díjmentesen utazó gyermekek maximum két kísérője is 33 százalékos kedvezményre jogosult. A Volánbusznál gyermekekkel együtt utazó kísérők menetjegyüket a társaság hatályos díjszabása és kedvezményrendszere alapján vásárolhatják meg a kedvezményre való jogosultság megléte esetén a kedvezményes menetjegyet, illetve szükség esetén a távolsági kiegészítő jegyet. A távolsági kiegészítő jegyet a Kajla-kedvezménnyel utazó gyermeknek is meg kell vásárolni.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 24. 11:35, péntek | Helyi

Együtt a teljes IC+ család – bemutatkozott az 1. és prémium osztály

Mai napon először lehetett megtekinteni az 1. és a prémium (1+) osztályú, bisztrószakasszal, csendes és prémium fülkékkel is berendezett IC+ kocsit,

2021. Szeptember 24. 11:30, péntek | Helyi

Utazzon féláron az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállításra!

Szeptember 25. és október 14. között rendezik meg a fővárosi Hungexpón, valamint több vidéki helyszínen az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítást.

2021. Szeptember 23. 13:58, csütörtök | Helyi

Utazzon féláron a Szuperkoncertre!

A Szerencsejáték Zrt. egy év kihagyás után ismételten megrendezi a Szuperkoncertet szeptember 25-én,

2021. Szeptember 23. 13:56, csütörtök | Helyi

Idegenben kezdi, itthon zárja az alapszakaszt a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli

Hivatalossá váltak a meccsek időpontjai: szeptember 24-én, pénteken indul a bajnokság a felnőttcsapatnak.