Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. December 18. 15:45, csütörtök | Belföld
Forrás: MÁV Zrt.

Több mint 500 száz doboznyi ajándékot gyűjtöttek a vasutasok kollégáik gyermekeinek

Több mint 500 száz doboznyi ajándékot gyűjtöttek a vasutasok kollégáik gyermekeinek

Sikeres volt a MÁV-csoport karácsonyi ajándékgyűjtő akciója.

Több mint 500 doboznyi ajándék gyűlt össze a vasutas munkavállalók felajánlásaiból a MÁV-csoport idei karácsonyi ajándékgyűjtő akciójában. A csomagokat a vállalatcsoport dolgozóinak nagycsaládban vagy fogyatékkal élő gyermekei kapták. Közel 1500 fiatal karácsonya lesz szebb, örömtelibb a vasutasokra hagyományosan jellemző összetartásnak és szolidaritásnak köszönhetően.

A MÁV-csoport 2014 novemberében karácsonyi ajándékgyűjtő akciót hirdetett a vállalatcsoport dolgozóinak nagycsaládban vagy fogyatékkal élő gyermekei javára. A népszerű cipősdoboz-akciók mintájára szervezett kezdeményezés kedvező fogadtatásra talált az összetartást és a kollégák iránti szolidaritást hagyományosan fontosnak tartó vasutasok körében.

Néhány hét leforgása alatt rengeteg ajándéktárgy gyűlt össze a MÁV Zrt. területi igazgatóságain, a MÁV-START Zrt. területi központjaiban és a budapesti MÁV-székházban kialakított gyűjtőpontokon. A munkavállalók a szervezők kérésének megfelelően elsősorban játékokat – kisautókat, babákat, mesekönyveket, plüssállatokat, társasjátékokat és puzzle-öket –, valamint írószereket, rajzeszközöket és különféle édességeket hoztak a kollégák gyermekeinek. Az ajándékokat a szervezők gondosan ellenőrizték, majd dobozokba csomagolták és – részben személyesen, részben a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. segítségével – eljuttatták az érintett vasutascsaládoknak.

A MÁV-csoport karácsonyi ajándékgyűjtő akciójának köszönhetően több mint 500 család közel 1500 gyermekének karácsonya lett szebb, örömtelibb.

Az adventi időszakban nemcsak saját munkavállalóinak próbált örömet szerezni a nemzeti vasúttársaság: december 3-án négy budapesti gyermekotthon közel 40 lakóját vitte különleges bécsi adventi utazásra a MÁV-START Zrt., december 9-én pedig balatonboglári, diósgyőri és pécsi gyermekotthonokban élőket látott vendégül Budapesten. December 12-én a MÁV-csoport, valamint a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat közreműködésével immár nyolcadszor került sor az Országos Vasutas Véradó Napra, amelyen több mint 350-en legdrágább adományukkal, a vérükkel segítették a karácsonyi ünnepek nyugodt, kiegyensúlyozott és folyamatos vérellátását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.