Városlista
2019. december 7, szombat - Ambrus

Hírek

2014. December 18. 15:45, csütörtök | Belföld
Forrás: MÁV Zrt.

Több mint 500 száz doboznyi ajándékot gyűjtöttek a vasutasok kollégáik gyermekeinek

Több mint 500 száz doboznyi ajándékot gyűjtöttek a vasutasok kollégáik gyermekeinek

Sikeres volt a MÁV-csoport karácsonyi ajándékgyűjtő akciója.

Több mint 500 doboznyi ajándék gyűlt össze a vasutas munkavállalók felajánlásaiból a MÁV-csoport idei karácsonyi ajándékgyűjtő akciójában. A csomagokat a vállalatcsoport dolgozóinak nagycsaládban vagy fogyatékkal élő gyermekei kapták. Közel 1500 fiatal karácsonya lesz szebb, örömtelibb a vasutasokra hagyományosan jellemző összetartásnak és szolidaritásnak köszönhetően.

A MÁV-csoport 2014 novemberében karácsonyi ajándékgyűjtő akciót hirdetett a vállalatcsoport dolgozóinak nagycsaládban vagy fogyatékkal élő gyermekei javára. A népszerű cipősdoboz-akciók mintájára szervezett kezdeményezés kedvező fogadtatásra talált az összetartást és a kollégák iránti szolidaritást hagyományosan fontosnak tartó vasutasok körében.

Néhány hét leforgása alatt rengeteg ajándéktárgy gyűlt össze a MÁV Zrt. területi igazgatóságain, a MÁV-START Zrt. területi központjaiban és a budapesti MÁV-székházban kialakított gyűjtőpontokon. A munkavállalók a szervezők kérésének megfelelően elsősorban játékokat – kisautókat, babákat, mesekönyveket, plüssállatokat, társasjátékokat és puzzle-öket –, valamint írószereket, rajzeszközöket és különféle édességeket hoztak a kollégák gyermekeinek. Az ajándékokat a szervezők gondosan ellenőrizték, majd dobozokba csomagolták és – részben személyesen, részben a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. segítségével – eljuttatták az érintett vasutascsaládoknak.

A MÁV-csoport karácsonyi ajándékgyűjtő akciójának köszönhetően több mint 500 család közel 1500 gyermekének karácsonya lett szebb, örömtelibb.

Az adventi időszakban nemcsak saját munkavállalóinak próbált örömet szerezni a nemzeti vasúttársaság: december 3-án négy budapesti gyermekotthon közel 40 lakóját vitte különleges bécsi adventi utazásra a MÁV-START Zrt., december 9-én pedig balatonboglári, diósgyőri és pécsi gyermekotthonokban élőket látott vendégül Budapesten. December 12-én a MÁV-csoport, valamint a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat közreműködésével immár nyolcadszor került sor az Országos Vasutas Véradó Napra, amelyen több mint 350-en legdrágább adományukkal, a vérükkel segítették a karácsonyi ünnepek nyugodt, kiegyensúlyozott és folyamatos vérellátását.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 06. 18:09, péntek | Belföld

A vizsgáltak közül csak hétféle fényfüzér bizonyult biztonságosnak

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a magyar családok nyugodt ünnepi készülődése érdekében rendelte el a karácsonyi fényfüzérek országos fogyasztóvédelmi vizsgálatát.

2019. December 06. 17:12, péntek | Belföld

Elítélték az óbudai óvónő gyilkosát

Húsz év fegyházbüntetésre ítélte az óbudai óvónőt lelövő férfit a Fővárosi Törvényszék - közölték pénteken az MTI-vel.

2019. December 06. 17:03, péntek | Belföld

Bántalmazásért és zsarolásért 23 embert állítottak elő Balatonakaliban

Négy sértettet is bántalmaztak előtte.

2019. December 06. 13:49, péntek | Belföld

A középgeneráció uralja a belföldi cégeket

A belföldi cégeket az 1960 és 1979 között született nemzedék, az X generáció uralja, a második hely azonban hamarosan már nem az idősebbeké, hanem a fiatalabbaké lesz - derül ki az Opten összesítéséből.