Városlista
2020. július 11, szombat - Nóra, Lili

Hírek

2014. December 18. 15:45, csütörtök | Belföld
Forrás: MÁV Zrt.

Több mint 500 száz doboznyi ajándékot gyűjtöttek a vasutasok kollégáik gyermekeinek

Több mint 500 száz doboznyi ajándékot gyűjtöttek a vasutasok kollégáik gyermekeinek

Sikeres volt a MÁV-csoport karácsonyi ajándékgyűjtő akciója.

Több mint 500 doboznyi ajándék gyűlt össze a vasutas munkavállalók felajánlásaiból a MÁV-csoport idei karácsonyi ajándékgyűjtő akciójában. A csomagokat a vállalatcsoport dolgozóinak nagycsaládban vagy fogyatékkal élő gyermekei kapták. Közel 1500 fiatal karácsonya lesz szebb, örömtelibb a vasutasokra hagyományosan jellemző összetartásnak és szolidaritásnak köszönhetően.

A MÁV-csoport 2014 novemberében karácsonyi ajándékgyűjtő akciót hirdetett a vállalatcsoport dolgozóinak nagycsaládban vagy fogyatékkal élő gyermekei javára. A népszerű cipősdoboz-akciók mintájára szervezett kezdeményezés kedvező fogadtatásra talált az összetartást és a kollégák iránti szolidaritást hagyományosan fontosnak tartó vasutasok körében.

Néhány hét leforgása alatt rengeteg ajándéktárgy gyűlt össze a MÁV Zrt. területi igazgatóságain, a MÁV-START Zrt. területi központjaiban és a budapesti MÁV-székházban kialakított gyűjtőpontokon. A munkavállalók a szervezők kérésének megfelelően elsősorban játékokat – kisautókat, babákat, mesekönyveket, plüssállatokat, társasjátékokat és puzzle-öket –, valamint írószereket, rajzeszközöket és különféle édességeket hoztak a kollégák gyermekeinek. Az ajándékokat a szervezők gondosan ellenőrizték, majd dobozokba csomagolták és – részben személyesen, részben a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. segítségével – eljuttatták az érintett vasutascsaládoknak.

A MÁV-csoport karácsonyi ajándékgyűjtő akciójának köszönhetően több mint 500 család közel 1500 gyermekének karácsonya lett szebb, örömtelibb.

Az adventi időszakban nemcsak saját munkavállalóinak próbált örömet szerezni a nemzeti vasúttársaság: december 3-án négy budapesti gyermekotthon közel 40 lakóját vitte különleges bécsi adventi utazásra a MÁV-START Zrt., december 9-én pedig balatonboglári, diósgyőri és pécsi gyermekotthonokban élőket látott vendégül Budapesten. December 12-én a MÁV-csoport, valamint a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat közreműködésével immár nyolcadszor került sor az Országos Vasutas Véradó Napra, amelyen több mint 350-en legdrágább adományukkal, a vérükkel segítették a karácsonyi ünnepek nyugodt, kiegyensúlyozott és folyamatos vérellátását.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 11. 06:00, szombat | Belföld

Elindult a jelentkezés a Magyarország Szépe versenyre

Elindult péntektől a jelentkezés a Magyarország Szépe versenyre, amelynek magyarországi döntőjét idén is a Duna Televízió és a Duna World csatorna közvetíti élőben.

2020. Július 11. 05:10, szombat | Belföld

Kizuhant a második emeletről egy kislány Kőszegen

Nincs közvetlen életveszélyben az a négy év körüli kislány, aki péntek reggel kizuhant egy kőszegi ház második emeleti ablakából

2020. Július 10. 18:10, péntek | Belföld

Maradhat a 15 ezer forintos értékhatár a bankkártyás érintős fizetéseknél

A jegybank azt javasolja, hogy maradjon meg a 15 ezer forintos értékhatár a bankkártyás érintős fizetéseknél - jelentette ki a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója az M1 csatorna péntek délelőtti műsorában.

2020. Július 10. 16:08, péntek | Belföld

Magas volt az UV-B sugárzás az elmúlt hetekben

Az elmúlt hetekben magasabb volt az UV-B sugárzás, amelynek elsődleges oka, hogy a légkör ózontartalma az ilyenkor átlagosnál alacsonyabb - nyilatkozta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI megkeresésére.