Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Január 08. 18:35, szerda | Helyi
Forrás: ORFK Kommunikációs Szolgálat

Több mint 250 csalárd tranzakció 41,5 millió forint értékben

Több mint 250 csalárd tranzakció 41,5 millió forint értékben

Magyarországon 11 nap alatt ennyi online csalásra derítettek fényt a közelmúltban megtartott nemzetközi akció keretében.

A 19 ország bűnüldözési hatósága részvételével rendezett és az Europol Európai Kiberbűnözés Elleni Központja által koordinált internetes termékvásárlási csalásokra fókuszáló nemzetközi akcióra 2019. szeptember 23. és október 4. között került sor. A nemzetközi szinten együttműködő rendőri szervek összesen 6500 csalárd tranzakciót azonosítottak, melyek értéke meghaladta az 5 millió eurót. A műveletekben a hatóságok összesen 60 internetes csalót fogtak el.

Magyarország részéről a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda vezette az akciót, illetve az azt megelőző hazai szervezésre a Magyar Bankszövetséggel együttműködésben készült elő. Hazánkban az akció alatt több mint 250 csalárd tranzakciót szűrtek ki, több mint 130 bankkártyaadat felhasználásával. A csalással érintett tranzakciók összértéke meghaladta a 41,5 millió forintot.

A csalások nagy része megelőzhető!

  • Ellenőrizze, hogy biztonságos-e az eszköze az online vásárláshoz!
  • Ellenőrizze, hogy az oldal valódi-e és biztonságos-e. Keresse a https://-t az URL elején!
  • Mindig mentse el a dokumentumokat az online vásárlásával kapcsolatban!
  • Ha online vásárol valakitől, ne küldjön előre pénzt az eladónak! Ha lehetséges, éljen azon jogával, hogy előbb megkapja a terméket!

További tanácsainkat megtalálja a közleményhez csatolt Online vásárlás aranyszabályaiból, valamint infografikákból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak