Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Március 28. 10:22, csütörtök | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Több mint 1800 zsák szemetet gyűjtöttek össze vasutasok az idei TeSzedd! akció keretében

Több mint 1800 zsák szemetet gyűjtöttek össze vasutasok az idei TeSzedd! akció keretében

Idén nyolcadik alkalommal rendezték meg a TeSzedd! akciót március 18-24. között. A vasúttársaság 1035 alkalmazottja az egész országban összesen 82 helyszínen gyűjtötte az elhagyott hulladékot.

Az akció keretében a MÁV-csoport 1035 önkéntessel vett részt, akik 82 helyszínre vonultak ki a múlt héten, hogy összegyűjtsék a nem vasúti tevékenységből származó, de vasúti területeken elhagyott illegális hulladékot.

A fővárosban és térségében összesen 24 helyszínen több mint 500 zsák, a Miskolci Területi Igazgatósághoz (nagyjából Észak-Magyarország régiót fedi le) tartozó 8 helyszínen 166 zsák, a Debreceni Területi Igazgatóság területén (nagyjából az Észak-Alföld régió) 21 helyszínen 410 zsák szemetet szedtek össze a MÁV munkatársai. Szegeden és környékén 8 helyszínen 220 zsák, a Dél-Dunántúlon, a pécsi igazgatóság területén, 15 helyszínen 361 zsák, a Nyugat-Dunántúl és Közép-Dunántúl jelentős részét lefedő szombathelyi igazgatóság területén pedig 6 helyszínen 154 zsák szeméttől szabadították meg a sínek, állomások környezetét az önkéntes vasutasok.

A vasutat érintő legjelentősebb környezeti problémát az illegális hulladék kérdésköre, és annak nagymértékű negatív környezeti és gazdasági hatásai okozzák. A MÁV évente átlagosan 2-3000 tonna nem vasúti tevékenységből származó hulladékot szállíttat el. A cégcsoport nem csak a mostani akció keretében, hanem egész évben folyamatosan gondoskodik az illegális hulladék elszállításáról. Szerződéses partnereik bevonásával 2019-ben eddig 584 tonna jogszerűtlenül elhelyezett szemetet gyűjtött össze és vitetett el a vasúttársaság, ebből 342,5 tonnát Budapest közigazgatási határain belül található vasúti területekről, 241,5 tonnát pedig vidéki MÁV-területekről.

A vasúti területek megtisztítása és tisztán tartása a vasúttársaság fontos feladata, ez azonban csak akkor járhat tartós eredménnyel, ha az elvégzett munkát értékelő és a tisztaságot megbecsülő lakóközösségek is együttműködnek a környezet megóvásában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.