Városlista
2020. november 28, szombat - Stefánia

Hírek

2019. Április 03. 17:02, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztrációk: pixabay

Több mint 120 nemzetközi sporteseményt rendez az idén Magyarország

Több mint 120 nemzetközi sporteseményt rendez az idén Magyarország

Idén több mint 120 nemzetközi sporteseményt rendez meg Magyarország, és ezek közül kiemelkedik négy olimpiai sportág kvalifikációs világbajnoksága, amelyeken a 2020-as tokiói játékokra szerezhetnek kvótákat a sportolók.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerdán a budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, "kiemelt cél, hogy Magyarország minél több nemzetközi sporteseménynek adjon otthont", mert ezzel a hazai sportszakmai munkát, a sportolókat és a szakembereket is támogatják, valamint Magyarországot és a magyar városokat a televíziós közvetítéseknek is köszönhetően "meg tudjuk mutatni a világnak."

Mint mondta, ma már tendencia, hogy évről évre egyre több kiemelt sporteseményt rendezhet meg az ország, ehhez viszont elengedhetetlen feltétel volt, hogy a korábbi magyarországi nemzetközi versenyeken tökéletes rendezéssel találkozzanak a résztvevők.

"A nemzetközi sportági szakszövetségek és a nemzetközi sportvilág bizalmát elnyertük, sorra hozhatjuk el Magyarországra a kiemelt eseményeket, amelyek közül az idén kiemelkedik az egyéni asztalitenisz-, a kajak-kenu, a vívó-, valamint az öttusa-világbajnokság" - jelentette ki az államtitkár.

Szabó Tünde emlékeztetett arra, hogy a hétvégén kezdődik a női jégkorong-vb Budapesten, s ezen az eseményen kiemelt szerepet játszik a környezettudatos rendezés. A tornán a belépés ingyenes lesz, de támogatói jegyeket lehet majd vásárolni, az ebből befolyt összeget a szervezők jótékonysági célra ajánlják fel.

Kiemelte, hogy a versenyzők számára minden hazai világesemény plusz motivációt és lehetőséget jelent, ráadásul az ilyen rendezvényeknek köszönhetően megtörténik a sport infrastruktúrájának szélesítése és korszerűsítése, amellyel jelentős segítséget kapnak itthon a sportágak.

"A magyar közönségnek és az utánpótláskorú versenyzőknek szintén élményt jelent, hogy világsztárokkal találkoznak, a hazai utánpótlás-bázis pedig ennek köszönhetően növekedni tud" - mondta Szabó Tünde. Kiemelte az április 21-én kezdődő asztalitenisz egyéni vb-t, hangsúlyozva, hogy az esemény iránt óriási az érdeklődés, az összes bérlet, valamint a belépők nagy része is elkelt."Júliusban a BOK csarnokban rendezzük meg a vívó-vb-t előreláthatóan 15 ezer néző előtt, augusztusban pedig Szeged ad otthont a kajak-kenu vb-nek, amelyen a tokiói olimpiai kvóták 80 százalékát lehet megszerezni, a hazai szövetség pedig 40-50 ezer szurkolóra számít az öt nap alatt" - mondta az államtitkár. "Szeptemberben Budapesten öttusa vb lesz rengeteg versenyzővel és nézővel, valamint az Öttusa Családi Fesztivállal, és az azt kísérő kulturális és szórakoztató programokkal együtt."

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy Magyarország történetének legnagyobb sportfejlesztése zajlott le az elmúlt közel 10 évben.

"Úgy gondolom, hogy 2010 óta nagyon komolyan megmozdult a magyar sport családja, pezsgő élet alakult ki, és hatalmas fejlődésen mentünk keresztül" - jelentette ki a játékosként kétszeres olimpiai bajnok sportvezető.

"A kormány méltó helyre helyezte vissza a sportolók és a sportszakemberek megbecsülését, ennek köszönhetően elkezdődhettek a létesítményfejlesztések, amelyek hosszú távra lehetőséget biztosítottak arra, hogy Magyarország egyre több nemzetközi sportesemények adhasson otthont" - mondta Vári Attila.

Az MVLSZ elnöke kijelentette, az elmúlt években többek között a vizes-világbajnoksággal, a cselgáncs-vb-vel, valamint a birkózók világbajnokságával Magyarország magasra tette a mércét a nemzetközi sportesemények megrendezésének minőségét illetően.

"Hazai közönség előtt fantasztikus élmény szerepelni minden sportolónak, az itthoni események pedig a legfontosabb elemei az utánpótlás-képzésnek" - zárta beszédét Vári Attila.

Címkék: Sport, sportesemény

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 28. 16:04, szombat | Belföld

Virológus: a vakcina a legolcsóbb és a leghatékonyabb megoldás

Továbbra is a vakcina a legolcsóbb és a leghatékonyabb megoldás a koronavírus ellen - mondta Duda Ernő virológus, immunbiológus szombat reggel az M1 csatornán.

2020. November 28. 12:58, szombat | Belföld

Vasárnap szünetelnek az útdíjfizetési rendszer értékesítési szolgáltatásai

November 29-én, vasárnap hajnali 1.00 és 5.00 óra között informatikai fejlesztést hajtanak végre az útdíjfizetés rendszerében, így a megszokott értékesítési szolgáltatások, az e-matrica,

2020. November 28. 10:52, szombat | Belföld

Meghalt 152 beteg, 6268-cal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 152, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 6268 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.

2020. November 28. 10:01, szombat | Belföld

Az e-kereskedelmi forgalom 25-30 százalékkal nőhet

Az e-kereskedelmi forgalom 25-30 százalékos bővülésére számít az idei utolsó negyedévben a GKI Digital és az Árukereső.hu, ezzel az év egészében 30 százalékot meghaladó lesz a növekedés az előző évhez képest.