Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Július 10. 14:38, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Több és nagyobb kapacitású járatokkal, egységes árú jeggyel segíti a Formula-1 Magyar Nagydíjra látogatók utazását a MÁV-VOLÁN-cs

Több és nagyobb kapacitású járatokkal, egységes árú jeggyel segíti a Formula-1 Magyar Nagydíjra látogatók utazását a MÁV-VOLÁN-cs

Július 21-23. között rendezik a Formula-1 Magyar Nagydíjat, amire idén is óriási az érdeklődés, a vasárnapi versenynapra már tavaly decemberben elkelt az összes belépő.

A Hungaroringgel kötött megállapodás értelmében a MÁV-VOLÁN-csoport a látogatók minél gördülékenyebb ki- és hazajutásának elősegítése érdekében készül a háromnapos versenyre: a MÁV-START gödöllői járatai KISS és FLIRT motorvonatokkal, a MÁV-HÉV járatok több kocsival kiegészülve közlekednek, a Volánbusz pedig ingyenes különbuszokat indít. A jegyváltás megkönnyítése érdekében a MÁV-START, a MÁV-HÉV és a Volánbusz érintett, menetrendszerinti járataira fixáras, jegyet is bevezetnek. Az egyútra szóló „Hungaroring jegy” és az oda-vissza útra is érvényes „Hungaroring flexijegy” már elővételben megvásárolható.

A Formula-1 Magyar Nagydíj szervezői az elmúlt években egyre nagyobb mértékben vonták be a közösségi közlekedést a látogatók utazásának megkönnyítése érdekében. A Formula-1 idején sokszorosára nő az autós forgalom, ezért a dugók és a parkolóhely-keresés elkerülése érdekében érdemes elsősorban a nagykapacitású, kötött pályás eszközök segítségével, és a hozzájuk kapcsolódó autóbuszjáratok nyújtotta lehetőségeket kihasználva utazni a Hungaroringre és vissza. A több napos rendezvény 80-100 ezer látogatót vonz, és nagyjából ötödük választja a közösségi közlekedést a ki- és hazajutáshoz.

Idén a Hungaroring és a MÁV-VOLÁN-csoport együttműködési megállapodást kötött, hogy a július 21-23. közötti mogyoródi futamra érkezőknek minél jobb, egyszerűbb és olcsóbb közösségi közlekedési lehetőséget biztosíthassanak.

Minden részletes információ a MÁV-VOLÁN-csoport Formula-1 Magyar Nagydíj hétvégéjén közlekedő járatairól, a kedvezményes árú jegyekről és jegyvásárlási lehetőségekről az alábbi oldalon elérhető: www.mavcsoport.hu/f1


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.