Városlista
2021. április 17, szombat - Rudolf

Hírek

2015. December 05. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Tízmillió forint gyűlt össze a maciárverésen

Tízmillió forint gyűlt össze a maciárverésen

Tízmillió forint gyűlt össze a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány jótékonysági árverésén Budapesten, az adományt a Vörösmarty mozi felújítására és átépítésére fordítják.

Az alapítvány célja a Vörösmarty mozi épületének átépítése annak érdekében, hogy ott fogyatékosság-barát munkahelyet alakítsanak ki, új funkciókkal és koncepcióval. A beruházás szeptemberben kezdődött el, a kivitelezés mintegy 150 millió forintba kerül, amelyet alapítványi pénzből és támogatásokból valósítanak meg - közölte az alapítvány pénteken az MTI-vel.

A csütörtökön rendezett aukción Törőcsik Mari maciját 2 millió forintért vitték el, rekordsebességgel kelt el Rubik Ernő macija és dedikált kockája, egymilliót ért Palvin Barbara felajánlása és Sophia Loren fiának, Carlo Pontinak dedikált karmesteri pálcája is.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 17. 11:45, szombat | Belföld

Sikeres volt az átállás, már 300 millió számla érkezett online

Több mint két hete minden számlára rálát az adóhivatal, azóta jelentősen megugrott, meghaladta a 300 milliót a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) beérkezett online számlák száma - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert.

2021. Április 17. 10:44, szombat | Belföld

Oltóorvos életét mentették meg a rendőrök

A Szent Pantaleon Kórház egyik főorvosa csütörtök reggel nem ért be a munkahelyére. A kórházparancsnok rosszat sejtett, ezért haladéktalanul a keresésére intézkedett.

2021. Április 17. 08:52, szombat | Belföld

A papok, lelkészek oltására kerül sor

A történelmi keresztény egyházak kérésének megfelelően a papok, lelkészek is megkapják a koronavírus elleni oltást, mivel kiemelkedő szerepet játszanak ebben a nehéz időszakban

2021. Április 17. 08:35, szombat | Belföld

Elítélték a várpalotai kettős gyilkosság elkövetőjét

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, és tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától első fokú ítéletében a Veszprémi Törvényszék a várpalotai kettős gyilkosság elkövetőjét - közölte a törvényszék pénteken.