Városlista
2022. augusztus 10, szerda - Lörinc

Hírek

2017. November 30. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Tizennyolc évvel ezelőtti gyilkosságért ítéltek el egy budapesti férfi

Tizennyolc évvel ezelőtti gyilkosságért ítéltek el egy budapesti férfi

Aljas indokból elkövetett emberölés miatt 14 év fegyházbüntetésre ítélt egy most 41 éves budapesti férfit egy még 1999-ben elkövetett gyilkosság ügyében szerdán, nem jogerősen a Kecskeméti Törvényszék

- közölte a bíróság szóvivője az MTI-vel. Az ítélet szerint a vádlott 1999. szeptember 15-én este a kecskeméti vasútállomáson megismerkedett egy belvárosi cukrászdában dolgozó, Kiskunfélegyházán élő 31 éves nővel, akit elcsalt magával. Egy kietlen, bokros-fás részre érve viszont a nő meggondolta magát, de az erős testalkatú, magas férfi megragadta a karját és erőszakkal továbbvitte. Egy elhagyott helyen bántalmazni kezdte, leszorította a földre, és előbb erőszakkal közösült vele, majd megfojtotta a nőt. A holttestet másnap hajnalban találták meg.

Mivel az elkövető kilétét akkor nem sikerült megállapítani, az eljárást két év múlva megszüntették. Később, 2015 őszén figyeltek fel arra, hogy egy fővárosi rablás gyanúsítottjának DNS-mintája megegyezik az 1999-ben elkövetett emberölés után rögzítettekkel. Mint kiderült, a vádlott a gyilkosság előtt ötször, azóta pedig még nyolcszor volt büntetve.

A bíróság - bizonyíték hiányában - nem látta megállapíthatónak, hogy a vádlott a sértettet a felelősségre vonás elkerülése miatt ölte meg, de mivel az emberölésnek a nemi erőszak volt az indítéka, ezért aljas indokból elkövetettnek minősül.

Az ítéletet az ügyész elfogadta, a vádlott és védője viszont enyhítésért fellebbezett, így az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 09. 18:11, kedd | Belföld

Büntetőeljárás indult egy 2 és fél éves kislány vízbe fulladása miatt

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétség megalapozott gyanúja miatt rendelt el a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást egy 34 éves nő ellen.

2022. Augusztus 09. 17:16, kedd | Belföld

1901 óta a legszárazabb hét hónapon vagyunk túl

1901 óta a legszárazabb hét hónapon van túl Magyarország, az átlagos csapadékmennyiség csaknem fele hiányzik - írta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

2022. Augusztus 09. 15:09, kedd | Belföld

Újabb unokázós bűnbandát számolt fel a rendőrség

Befejeződött a nyomozás az időseket megkárosító, Angliából irányított csalók ügyében, a 14 tagú bűnszervezet felszámolásáról kedden számolt be a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

2022. Augusztus 09. 13:06, kedd | Belföld

Hatástalanították az óriási bombát Veszprémban - Fotók

Hatástalanították a Veszprém belvárosában talált 500 kilogrammos szovjet légibombát a Magyar Honvédség tűzszerészei kedden.