Városlista
2022. október 3, hétfő - Helga

Hírek

2015. Október 28. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Tizennégy év börtönbüntetésre ítéltek gyilkosságért egy tiszadobi férfit

Tizennégy év börtönbüntetésre ítéltek gyilkosságért egy tiszadobi férfit

Tizennégy év börtönbüntetésre ítélt gyilkosságért, valamint több emberen elkövetett emberölés kísérletéért és lőfegyverrel visszaélésért egy tiszadobi férfit a Nyíregyházi Törvényszék kedden.

Az ítélet nem jogerős, fellebbezések miatt az ügy másodfokon a Debreceni Ítélőtábla elé kerül majd.
Toma Attila, a bíróság sajtószóvivője elmondta, hogy a vádlott megölte és elásta egyik ismerősét, akinek tetemét később sertések túrták ki. A férfi a gyilkosság előtt villanyárammal ellátott vezetékrendszert létesített a portáján, amivel mások életét veszélyeztette, illetve találtak nála egy lőfegyverré alakított légpuskát is, amelynek tartásához engedélye nem volt.

A tiszadobi lakos ellen először 2012. szeptember 14-én indult eljárás, mert szomszédait részegen megöléssel, illetve házuk felgyújtásával fenyegette. A helyszínre érkező rendőrökkel a férfi közölte, hogy "nem fél tőlük", mert fegyvere van és meg tudja magát védeni. Az elrendelt házkutatás során a fegyvert, egy átalakított légpuskát, valamint két töltényt meg is találtak és lefoglaltak az otthonában.

A férfi ezt követően elhatározta, hogy saját és vagyontárgyai védelmére tiszadobi telkén belül villanyárammal ellátott vezetékrendszert épít ki. Mintegy 80 méter hosszúságban, 1,5 méter magasan feszített ki szigeteletlen dróthuzalt, amelybe áramot vezetett háza egyik konnektori elosztójából. A vezetéket olyan magasságban helyezte el, hogy az a háziállatait ne veszélyeztesse, viszont behatoló emberek életét kiolthassa. A vezetékrendszert, amelyet végül a rendőrség foglalt le, éjszakánként helyezte áram alá.

A harmadik, legsúlyosabb bűncselekményt, az emberölést ezután, 2012. október 5-én követte el. Egy ismerősét behívta a kertjébe, ahol pálinkával kínálta. Italozás közben összeszólalkoztak, s egy bottal olyan súlyosan bántalmazta a férfit, hogy az a helyszínen életét vesztette. A tetemet behúzta a disznóólba és elásta, a sértett ruházatát, kerékpárját és az elkövetés eszközét pedig elrejtette. Néhány nappal később - amikor vejével etette az állatokat - vette észre, hogy a disznók kitúrták a földből a tetemet; szólt a vejének, hogy értesítse a rendőrséget, mert "talált egy koponyát".

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 03. 17:52, hétfő | Belföld

Az MVM halasztott fizetésről egyezett meg a Gazprommal

A téli időszakra halasztott fizetésben állapodott meg a Gazprommal az MVM csoport, amely tárolókapacitása átalakításáról és energetikai fejlesztésekről is döntött.

2022. Október 03. 13:17, hétfő | Belföld

Szakcsi Lakatos Bélát a Kulturális és Innovációs Minisztérium saját halottjának tekinti

A Kulturális és Innovációs Minisztérium saját halottjának tekinti Szakcsi Lakatos Béla zongoraművészt, zeneszerzőt - közölte a tárca hétfőn az MTI-vel.

2022. Október 03. 13:13, hétfő | Belföld

Jelentősen visszaesett az új autók forgalomba helyezése az első három negyedévben

Az idei első kilenc hónapban 85 769 új személygépkocsi forgalomba helyezésével 9,3 százalékot esett vissza a belföldi autópiac - közölte hétfőn a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE).

2022. Október 03. 11:21, hétfő | Belföld

Szirénázó rohammentő elé hajtott ki, nagyobb baleset is történhetett volna!

Megkülönböztető jelzést használva előzte az álló kocsisort szombat délelőtt az a beteghez siető mentőegység, ami elé egy figyelmetlen autós fordult ki váratlanul.