Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Július 14. 07:39, péntek | Külföld
Forrás: mti

Tizenegy embert gyilkoltak meg egy gyermekünnepségen Mexikóban

Tizenegy embert gyilkoltak meg egy gyermekünnepségen Mexikóban

Tizenegy embert gyilkolt meg egy fegyveres csoport csütörtökön a Mexikó északi részén lévő Hidalgo állam egyik városában, miután a csoport tagjai behatoltak egy házba, ahol gyermekeknek rendeztek ünnepséget.

A helyi médiajelentések szerint Tizayica városban négy csuklyás fegyveres jelent meg a házban zajló ünnepségen, tizenegyet lelőtt az ott lévő felnőttek közül. A rendőrség szerint hét férfi és négy nő lelte halálát. Más források úgy tudják, hogy két gyermek is áldozatul esett a támadásnak, de ezt az információt nem erősítették meg.

Mexikóban az utóbbi hónapokban megszaporodtak az erőszakos fegyveres cselekmények, ami a híradások szerint a kábítószeres bandák közötti harcnak tulajdonítható. Májusban az ezzel összefüggő gyilkosságok száma rekordnagyságot ért el, 2186 ember vesztette életét.

Azóta, hogy 2006-ban a mexikói kormány hadat üzent a drogkartelleknek, az erőszakos cselekmények következtében több mint 200 ezer ember halt meg vagy tűnt el az országban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.