Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Június 06. 13:03, szerda | Helyi
Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Tizedik Biztonsági Juniális Csongrádban

Tizedik Biztonsági Juniális Csongrádban

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság évek óta kiemelten kezeli a diákok nyári szünidőre történő felkészítését.

A főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 2018. június 5-én tartotta meg idei szünidőt indító Biztonsági Juniálisát a Maros Kalandparton.

A rendezvény idén a Makói Rendőrkapitányság együttműködésében a Csongrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottsággal, a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálattal, a Makói Mentőállomással, a Jász-Nagykun-Szolnok MRFK Szegedi Vízirendészeti Őrsével, a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Makói Tűzoltó-parancsnokságának munkatársaival együtt valósult meg a Maros Kalandparton.

Júniusban a megelőzési munka egyik központi eleme kicsik és nagyok nyárra történő felkészítése. A statisztikai adatok alapján ebben az időszakban hajlamosabbak lehetünk kevésbé figyelni a különféle szabályok betartására, könnyebben válunk közúti közlekedési baleset vagy bűncselekmény áldozatává.

A szervezők fontosnak tartják, hogy a tanév során végzett oktató-felvilágosító tevékenység mellett, a vakáció megkezdése előtt közvetlenül is foglalkozzanak ezekkel a kérdésekkel. A rendezvény során az életkori sajátosságokat figyelembe vevő programokon keresztül világítottak rá a szakemberek, milyen fontos bizonyos alapvető szabályok betartása földön és vízen egyaránt.

Mindezekre figyelemmel évek óta megrendezi a CSMRFK - a társszervekkel szoros együttműködésben – a szünidőt indító Biztonsági Juniálisát. A mostani már a tizedik volt.

A program vendégei idén a makói és térségbeli általános iskolák tanulói voltak. Kezdetben a több mint százötven diák Lajkó Krisztián személyi edzővel melegített be. Majd a nyolc állomáshelyen a fiatalok próbára tehették tudásukat. Megismerkedhettek az internetbiztonság fontos lépéseivel, a vagyonvédelmi eszközök közt például az őket is érintő kerékpárzárakkal, óriás puzzle-t raktak ki időre, kipróbálhatták a részeg szemüveget egy akadálypályán, a vízi rendőrök felszerelését, az ügyességi pályán képzeletbeli tüzet olthattak. A nap során megnézték hogyan mentik ki a szakemberek a vízben fürdőzőket, ha bajba jutottak és megfigyelhették a mentősöket az újraélesztési munka közben. A program végén senki nem tért haza üres kézzel, hiszen minden csapat ajándékot kapott. A legügyesebb három csapat közül első helyen végzett a "Fárajók" csapata a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskolából. Második lett a "Lelegold" csapat a Marosleleli Általános Iskolából, míg harmadik a "Kispupákok" lettek a Makói Katolikus Általános Iskolából.

A program a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott Bűnmegelőzés és Biztonság elnevezésű nyertes pályázat keretén belül valósult meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a