Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. November 08. 14:54, kedd | Helyi
Forrás: Török Anita sajtóreferens

Tíz éves a vásárhelyi Kapcsolat Központ és a Csodaház

Tíz éves a vásárhelyi Kapcsolat Központ és a Csodaház

Fennállásának 10. évfordulóját ünnepeli a hódmezővásárhelyi Kapcsolat Központ és a Csodaház Foglalkoztató Napközi.

A jubileum, illetve a Szociális Munka Napja alkalmából 2016. november 11-én, pénteken 9 órától a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal dísztermében tartanak konferenciát.

Tíz éve a Kapcsolat Központ létrehozásával, olyan „vásárhelyi modell” jött létre, amely annak idején országosan egyedülálló módon komplex szociális intézményrendszert jelentett, összevonva az alap- és szakellátást, illetve a gazdasági irányítást, a minél hatékonyabb működés érdekében. 2007-től nemcsak a hódmezővásárhelyiket segíti, támogatja az intézmény, hanem a mártélyiakat, a székkutasiakat és a mindszentieket is. A Kapcsolat Központ különböző szolgálatai összességében közel 2000 gyermeknek, fiatalnak, felnőttnek, idősnek nyújtanak támogatást, mint például a Kagylóhéj Család- és Gyermekjóléti Központ vagy a Csodaház Foglalkoztató Napközi, illetve a Kovács-Küry Időskorúak Otthona.

Az elmúlt 10 év egyik legfontosabb eredménye a halmozottan sérült gyermekekkel foglalkozó Csodaház Foglalkoztató Napközi elindítása volt, amely annak idején szülői kérésre, önkormányzati támogatással valósult meg az Endre Béla utca 2. szám alatt. A Kapcsolat Központhoz hasonlóan ezen intézmény is „vásárhelyi modell”-nek tekinthető, hiszen korábban az országban alig volt arra példa, hogy a szülők és hozzátartozók számára megoldják súlyosan sérült gyermekeik gondjainak orvoslását. E gyermekek nevelése a szülőknek „24 órás szolgálatot” jelent, az intézmény nappali ellátása jelentős segítséget nyújt a családoknak a hétköznapok tervezésében, a munkavállalásban. Jelenleg 16 halmozottan sérült gyermekkel családias hangulatban foglalkoznak a gyógytornászok, gyógypedagógusok, speciális igényeiknek megfelelően fejlesztve őket.

A 10 éves jubileumi ünnepséget Almási István polgármester nyitja meg 2016. november 11-én, pénteken 9 órakor a városháza dísztermében, az eseményen beszédet mond Lázár János miniszter, országgyűlési képviselő. Czibere Károly szociális ügyekért- és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár a szociális helyzetről és jövőképről tart előadást, a Kapcsolat Központ fennállásának első évtizedét Bálint Gabriella főigazgató foglalja össze. Az ünnepségen a Szociális Munka Napja alkalmából kitüntetéseket és elismeréseket adnak át a szociális ágazat dolgozóinak.

A konferenciát követően, pénteken 18 órától a Bessenyei Művelődési Központban (BFMK) a Csillagvilág Alapítvány és Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata a Csodaház Foglalkoztató Napközi halmozottan sérült gyermekeinek megsegítésére rendez jótékonysági estet.

Tisztelettel várjuk a szerda 9 órai sajtótájékoztatóra, illetve a péntek 9 órai ünnepségre a sajtó képviselőit!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.