Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Szeptember 06. 13:03, szerda | Bulvár
Forrás: mti

Tíz éve találták ki, most novemberben megnyílik az Abu-Dzabi Louvre

Tíz éve találták ki, most novemberben megnyílik az Abu-Dzabi Louvre

November 11-én nyit meg a nagyközönség előtt az Abu-Dzabi Louvre - jelentették be szerdán az Egyesült Arab Emírségek fővárosában.

A Jean Nouvel francia építész tervezte Abu-Dzabi Louvre megépítését nagyjából egy évtizeddel ezelőtt jelentették be, ám a munkálatok nehezen haladtak. Az eredeti tervek szerint a múzeumot tavaly decemberben adták volna át, de végül 2017-re halasztották a megnyitót.

A nagyrészt még üres Szadijat-sziget kulturális negyedében álló komplexum valóságos "múzeumváros" az utcákkal, vízi utakkal és közterekkel. A látogatók a galériákon kívül is találkozhatnak műalkotásokkal.

Franciaország számos nagy múzeuma, köztük a Louvre, a Musée d'Orsay és a versailles-i kastély is kölcsön fog adni műtárgyakat az abu-dzabi intézménynek az emírséggel kötött, 30 évre szóló megállapodás értelmében.

Az Egyesült Arab Emírségek egymilliárd dollárt (256 milliárd forint) fizet Franciaországnak a projekt megvalósításáért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára