Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Május 29. 11:45, péntek | Helyi
Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Tetézte a bajt

Tetézte a bajt

Ittasan, a sebességet túllépve, vezetői engedély nélkül közlekedett személyautójával egy férfi Szeged-Petőfitelepen, ráadásul a jármű műszaki engedélye is lejárt. Eljárás indult ellene.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai a napokban Szegeden, a Gábor Áron utcában ellenőrizték a közlekedőket. Az egyenruhások megállítottak egy személyautót, amely a megengedett 30 km/h helyett 44 km/h-val haladt. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a gépkocsit vezető férfi szeszes ital fogyasztását követően ült volánhoz, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter igazolt. Továbbá a férfi nem rendelkezett vezetői engedéllyel, és a jármű hatósági engedélyének műszaki érvényessége is csaknem fél éve lejárt.

A sofőrt a járőrök a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, ahol járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás, valamint vele szemben szabálysértési feljelentéssel is éltek a rendőrök.

Fontos hangsúlyozni, hogy a kialakult tévhitekkel ellentétben már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít, ugyanis az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki (észlelési idő növekedése, reflexek tompulása, szemmozgató izmok lassulása stb.), melyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy már a kis mennyiségű szeszesital-fogyasztás hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség, tompulnak a reflexek. Emellett nem csak az ittas járművezetés kockázatos, hanem olyan gépkocsiban utazni is, amelyet ittas személy vezet!

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.