Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Június 06. 00:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Testvérgyilkos ellen emeltek vádat Nógrád megyében

Testvérgyilkos ellen emeltek vádat Nógrád megyében

Emberölés miatt emelt vádat a Nógrád Megyei Főügyészség az ellen a 48 éves férfi ellen, aki leszúrta testvérét tavaly októberben - erről a megyei főügyész sajtóközleményben tájékoztatta az MTI-t pénteken.

A közlemény nem nevesíti, de mint az MTI akkor megírta, Egyházasgerge egyik polgármesterjelöltje volt az a férfi, akit testvére ölt meg a Nógrád megyei faluban két nappal az önkormányzati választás előtt.

Bóna Gyula főügyész ismertette: a vádlott és a sértett közös házban élt egy Nógrád megyei településen. Mindketten italozó életmódot folytatottak, rendszeresek voltak közöttük a veszekedések, melyek döntő többségét a vádlott kezdeményezte, vitáik többször verekedésbe is torkolltak.

Október 10-én estére is ittas állapotba kerültek, a helyi kocsmából hazafelé tartva a vádlott ordítozott testvérével, azt is mondta neki, hogy ha hazaérnek, megöli.

Otthonukban a vádlott lefeküdt, de a veszekedést tovább folytatták. A sértett odament testvére ágya mellé, aki felkapta az ágya melletti ablak párkányán rendszeresen ott tartott kését, és egy hirtelen mozdulattal, nagy erővel hasba szúrta vele a sértettet.

Ezután felöltözött és átment a szomszédjához, akinek elmondta, hogy megszúrta a testvérét, és kérte, hogy értesítse a mentőket. A mentők ugyan gyorsan a helyszínre érkeztek, a sértett életét azonban már nem tudták megmenteni.

A főügyészség vádiratában az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben határozott tartamú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt - közölte a főügyész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.