Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Augusztus 26. 12:37, hétfő | Kék hírek
Forrás: MTI

Testi kényszert alkalmaztak rendőrök a Savaria Történelmi Karneválon

Testi kényszert alkalmaztak rendőrök a Savaria Történelmi Karneválon

Testi kényszert alkalmaztak rendőrök a Savaria Történelmi Karnevál helyszínén vasárnapra virradó éjszaka. A rendőri fellépés egy, az internetre is felkerült videón látható. Az MTI megkeresésére hétfő délig sem a rendőrség, sem pedig a karnevál szervezői nem nyilatkoztak az esetről, a rendőrség az írásban feltett kérdésekre későbbre ígért választ.

Szombathely belvárosában a múlt hétvégén húsz helyszínen több mint 250 rendezvény zajlott, a karneváli események többsége szabadtéri volt. A szervezők korábbi közlése szerint a karneválozók száma megközelítette a százezret.
A videón az látható, hogy a karnevál egyik helyszínén, a Borok utcájában fiatalok utcazenéltek, konga dobon játszottak, néhányan táncoltak. Egyelőre tisztázatlan, hogy emiatt, vagy más miatt volt-e szükség az intézkedésre. A helyszínre érkező rendőrök a felvétel tanúsága szerint megragadnak, földre visznek, majd megbilincselnek néhány fiatalt, később elvezetik őket a helyszínről. A karneválozók közül többen nemtetszésüket fejezik ki a rendőri intézkedés miatt, bekiabálások és fütyülés, majd ütemes taps hallatszik a felvételen.
Az MTI megkeresésére eddig sem a rendőrség, sem pedig a karnevál szervezői nem nyilatkoztak az esetről, a rendőrség az írásban feltett kérdésekre későbbre ígért választ.
A Nyugat.hu internetes portál úgy tudja, a spontán utcazenészeknek nem volt területfoglalási engedélyük. Állítólag ezt kifogásolták a szervezők, a rendőrök pedig ennek nyomán felszólították a fiatalokat, hagyják abba produkciójukat.


Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után