Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Február 10. 11:23, péntek | Helyi
Forrás: Loppert Dániel kommunikációs igazgató Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Terelés a 45. sz. főút hódmezővásárhelyi bevezető szakaszán

Terelés a 45. sz. főút hódmezővásárhelyi bevezető szakaszán

2017. február 10-től előreláthatólag 2 hétig jelzőlámpás forgalomirányítás mellett váltakozó irányú félpályás útlezárás lesz érvényben a 45. sz. főút hódmezővásárhelyi bevezető szakaszán.

Hódmezővásárhely és Szentes között, a 47. sz. főút Hódmezővásárhely elkerülő út és a 45. sz. főút csomópontjának építése miatt lesz terelés, mert a már elkészült a 45. sz. főúttal párhuzamos terelő utat kötik rá a meglévő 45. sz. főútra.

Ezt követően a terelőúton már forgalomkorlátozás nélkül haladhat majd a forgalom mindaddig, amíg a felüljáró megépül.

A Hódmezővásárhelyet északról új nyomvonalon elkerülő 2×1 sávos kialakítású főúton 5 szintbeni, ebből két körforgalmi csomópont és 3 kereszteződés, 1 különszintű csomópont, 1 vasút feletti felüljáró és 1 kerékpáros aluljáró lesz. A végcsomópont egy vasutat és a közutat különszintben keresztező körhíd lesz. Az elkerülő út az állati fehérjefeldolgozó üzemnél (ATEV) ágazik ki a meglévő 47-es főútból, úgynevezett „T” csomóponttal, majd a Rárósi utat keresztezi négyágú csomóponttal, balra kanyarodó és jobbra kiválást segítő sávokkal. A 45-ös főút felüljáróval lesz átemelve az elkerülő felett, továbbhaladva nyugati irányba körforgalom létesül a régi Kenyere-csatornánál, a mártélyi útnál. Ezt követően a nyomvonal déli irányban halad tovább, a régi tiszai útnál gyalogos és kerékpáros aluljáró épül. Az elkerülő út felüljáróval keresztezi a Szentes–Hódmezővásárhely Népkert vasútvonalat, a Bodzási utat dél-nyugati irányban érinti, körforgalmú csomóponttal. Kopáncsnál a Szeged–Békéscsaba vasútvonal és a meglévő 47-es főút felett egy egyedi körhíd épül, mely különszintű körforgalmú csomóponttal csatlakozik a főúthoz.

2018 tavaszán a közlekedők már biztonságosan elkerülhetik Hódmezővásárhely városát.

A beruházás uniós és hazai források felhasználásával valósul meg, nettó 27,9 milliárd forint értékben. A kivitelezést a Colas Út Zrt., a Délút Kft., a Colas Hungária Zrt. és Colas Közlekedésépítési Kft. által alkotott konzorcium végzi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak