Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Szeptember 26. 11:13, hétfő | Helyi
Forrás: Boxing Gym Vásárhely

Teltházas boxgálát ünnepelt Hódmezővásárhely!

Teltházas boxgálát ünnepelt Hódmezővásárhely!

Igazi bokszünneppé alakult a szombat esti harmadik Vass nemzetközi ökölvívó gála.

A Kiliti-Promotions ökölvívói hatalmas győzelmeket arattak és a főmérkőzés is a vártak szerint alakult. Berki Ferenc Jr. kiélezett küzdelemben győzte le Sandro Jajanidzét a visszavágón.

A hazai profi ökölvívás szebb napokat is megélt már mint a mostaniak, de az elmúlt szombat este egy üdítő kivétel volt, hiszen rengeteg néző látogatott ki a Hódtói Sportcsarnokba. A hazai ökölvívók lengyel, bosnyák és grúz bokszolókkal néztek farkasszemet és mindegyik találkozó a vártak szerint alakult. A fiatal Balog Márk kezdte a sort, aki kiütéses győzelemmel mutatkozott be a profi táborába. A tizenkilenc éves hódmezővásárhelyi ökölvívó a Bosznia-Hercegovinát képviselő Mehmedlija Siljic ellen küzdött. A kihívó nagyon szerette volna mindjárt a meccs elején megmutatni ki az úr a házban, de a könnyűsúlyú létére kifejezetten nehéz kezű Balog már a nyitó menetben lezárta a küzdelmet.


Philip Akilov sem váratta nagyon a szurkolókat, hiszen egy nagyon erős és pontos balfelütéssel küldte padlóra a szintén bosnyák Jasmin Dananovicot. A hódmezővásárhelyi színekben küzdő ukrán bunyós győzelmét édesapjának, az éppen a születésnapját ünneplő Oleg Akilovnak ajánlotta fel. Maksym Pylypets vívta a következő csatát, aki szó szerint eljátszadozott az első menetben a lengyel Jan Salamanchával. Az ukrán virtuóz a második menet elején pedig lezárta a küzdelmet.


A nagyközépsúlyú Kovács Pál a grúz Goga Kevlishili ellen lépett szorítóba. A magyar válogatott bokszoló magabiztosan küzdött míg ellenfele a nagy ütésekben bízott amik rendre nem érték el Kovácsot. A magyar fiú aztán egy bödületes jobb egyenessel vette a el a kedvét ellenfelének a további küzdelemtől így Kovács Pali is rövid KO győzelmet ünnepelhetett.

A főmérkőzést Berki Ferenc Jr. vívta, akinek már messze nem volt ilyen könnyű dolga. A hazai középsúlyú ranglista vezető találkozott a grúz ranglista első helyét birtokló bunyóssal. A visszavágó mérkőzés a vártakat hozta. Mindkét ökölvívó hatalmasat küzdött. Az utolsó menetekben is záporoztak az ütések és minden pillanata izgalmas volt ennek a találkozónak. Mondhatni tipikus közönségmecss volt. A nyolc menetre kiírt küzdelmet végül 78-74 arányban Berki Ferenc Jr. nyert, aki így már a tizenötödik profi sikerét könyvelhette el. Ezzel a gálával a Kiliti-Promotions méltón mutatkozott be a hódmezővásárhelyi publikum előtt. Egy kifejezetten nívós rendezésű eseményt láthatott a közönség így nem volt alaptalan megelőlegezett bizalom, merthogy telt ház várta múlt szombaton este az ökölvívás szerelmeseit. A következő esemény, a negyedik Kiliti boxgála vélhetően december elején kerül megrendezésre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.