Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Április 24. 10:40, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Tavaszi nagytakarítás a vasúton

Tavaszi nagytakarítás a vasúton

Szigorúbban ellenőrzik a kocsik tisztaságát

Az utasoktól érkező, a kocsik szennyezettségére vonatkozó észrevételek miatt a MÁV elnök-vezérigazgatója utasítást adott ki, mely szerint fokozott figyelmet kell fordítani a kocsik külső és belső tisztítására a megfelelő szolgáltatási színvonal biztosítása és a komfortérzet javítása érdekében. A MÁV-START nyárig minden személyszállító jármű üléskárpitját, függönyét és padlószőnyegét vegyszeres kárpittisztításnak veti alá. A külső mosásra is jobban ügyelnek, ezt segíti például a felújított, modern nagykanizsai mosócsarnok is.

A vasúti kocsik takarítását és a minőségi követelmények betartását ezentúl szigorúbban ellenőrzi a vasúttársaság azért, hogy az utasok számára érzékelhető legyen a nagyobb tisztaság a vonatok fedélzetén. A nyár elejéig minden személyszállító jármű üléskárpitját, függönyét és padlószőnyegét vegyszeresen megtisztítják. A kéthetente végzett emeltszintű tisztítások során pedig több figyelmet fordítanak az ülések, a fejtámlák, a csomagtartók, az ablakok, a feljáró lépcsők, az oldalfalak, a hulladékgyűjtők és a padlózat tisztán tartására is. Továbbra is naponta fertőtlenítik a kapaszkodókat, kilincseket és a mosdókat.
A külső mosásra is jobban ügyelnek, ezt segíti elő az április közepén üzembe helyezett modern, környezetbarát nagykanizsai mosócsarnok is. A korszerű rendszer segítségével egy jármű komplett külső tisztítása két-három perc alatt elvégezhető a korábbi kézi tisztítás 90 perces átlagideje helyett. A kapacitás teljes kihasználásával naponta akár 70-80 vasúti személykocsi külső tisztítása is megoldható.

A MÁV-START minden gépi kocsimosó berendezését üzembe helyezte a téli leállás után, így Budapesten, a Keleti pályaudvaron, Debrecenben, Miskolcon, Nyíregyházán, Szentesen és Szombathelyen is. A budapesti, Istvántelken lévő zártrendszerű kocsimosót pedig egész évben használják. A vasúttársaság a régebbiek üzemeltetése mellett további új, modern mosók építését is tervezi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.