Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2018. Április 18. 11:23, szerda | Helyi
Forrás: Karitáció Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány

Tavaszi bohócdoktor vizitek

Tavaszi bohócdoktor vizitek

A jókedv legyen fertőző ne a kezed!

Végre vége az influenza szezonnak, de sajnos tavasszal is sok a kórházba került kisgyermek, a bohócdoktoroknak akad most is jótékonysági feladat. A "jókedv legyen fertőző ne a kezed!" jelmondattal indította a Karitáció Alapítvány gyógyító bohócdoktor csapata Szegeden, a Gyermekgyógyászati Klinika fertőző és rehabilitációs osztályain a nagy tavaszi bohócdoktor vizitet.

A hangsúly a bohócdoktor viziteken az infúzió, a gyógyszerpumpa, a branül helyett néhány pillanatig a játéké és a kacagásé. A piros orros bohócok a kis betegeknek a tavasz hangulatát a kórterembe becsempészve a csokoládé mellé, plüss állatokat is osztottak. A bohócdoktorok az áldozatos munkát végző orvosok, nővérek számára is tartogattak ajándékokat.

A bohóc orral való labdázás, a lufi hajtogatás, játékos bábozás átmozgatta a gyerekeket, így rövid időre a sokszor fájdalmas kezeléseket felváltották élményekre, nevetésre, vidámságra, ezáltal terelve a piciket a gyógyulás felé.

Ahttp://www.karitacio.hu oldalon megismerhető bohócdoktor élménypedagógiás program segíteni tuda a kicsiknél a betegség tényének feldolgozását és segíthetnek a gyógyuláshoz vezető út meglelésében is.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 27. 09:47, szombat | Sport

Szoboszlai góljával győzte le a Real Betist a Liverpool

Szoboszlai Dominik találatával a Liverpool FC labdarúgócsapata 1-0-ra nyert a Real Betis ellen a pénteken Pittsburghben rendezett felkészülési mérkőzésen.

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Mélyponton a születésszám

Az előzetes adatok szerint 2024 júniusában 6040 gyermek született és 8863 ember halt meg; 2023 júniusához képest a születések száma 17, a halálozásoké 5,9, a házasságkötéseké pedig 14 százalékkal csökkent

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor Románia miniszterelnökével tárgyalt a kétoldalú kapcsolatokról és a román schengeni tagságról

Orbán Viktor miniszterelnök tavalyi tárgyalásukat követően idén is megbeszélést folytatott Bukarestben Marcel Ciolacu román kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államti