Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. November 05. 14:33, szombat | Kék hírek
Forrás: STOP

Tasnádi öngyilkosságra készült?

Tasnádi öngyilkosságra készült?

Tegnap ismét előzetes letartóztatásba helyezték Tasnádi Pétert, mivel megszegte a házi őrizet szabályait.

A Budai Központi Kerületi Bíróság azonban most nem börtönbe "utalta" az ismert vállalkozót, hanem az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI), ugyanis Tasnádi azt állította: öngyilkossági szándékkal hagyta el házi őrizetét. A tegnapi bírósági meghallgatásán azt is előadta, hogy jelenleg is pszichiátriai kezelés alatt áll - írja a Magyar Hírlap.

A súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás kísérlete miatt házi őrizetben lévő Tasnádit a rendőrség kedden vette őrizetbe a fővárosi, XI. kerületi Budaörsi úton. Akkor adta elő az őt előállító rendőröknek, hogy öngyilkos akar lenni. Erre az egyenruhások a Szent János Kórház pszichiátriájára szállították, ahol súlyos, depressziós tüneteket diagnosztizáltak rajta. Így a bíróság megfigyelésre - az előzetes letartóztatás idejére - az IMEI-be küldte a férfit.

Ismert, hogy Tasnádi Pétert a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni főosztály október 20-án vette őrizetbe, mivel egy korábbi üzlettársától - életveszélyes fenyegetéssel - több millió forintot követelt. Ám a bíróság nem helyezte előzetes letartóztatásba, csupán házi őrizetet rendelt el vele szemben. Most ezt a kényszerintézkedést szegte meg. Előzőleg pedig szeptember 21-ig előzetes letartóztatásban volt, ezt lakhelyelhagyási tilalommá enyhítette a bíróság. Tasnádi ellen több eljárás is folyik. A többi között a Nógrád Megyei Bíróságon júniusban kezdődött perben azzal vádolják, hogy egy ellene életveszélyt okozó testi sértés miatt folytatott büntetőügyben, 2006-ban hárommillió forintot fizetett valótlan tartalmú elmeorvos-szakértői véleményért. Emiatt - mivel a hamisnak tartott vélemény egy perben fölhasználta - perújítási eljárást is indított abban a perében az ügyészség.

Ezt megelőzően, júniusban a vállalkozót hét év fegyházbüntetésre és ötmillió háromszázezer forintos vagyonelkobzásra ítélték nem jogerősen. Egyebek mellett - felesége megölésére tett kísérlet miatt - emberölés előkészületében, felbujtóként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértésben marasztalta el a bíróság.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.