Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Január 30. 11:09, hétfő | Helyi sport
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

Tartja első helyét a Vásárhelyi Kosársuli

Tartja első helyét a Vásárhelyi Kosársuli

A MAFC elleni kötelező győzelem megszerzésével továbbra is tartja első helyét a Vásárhelyi Kosársuli az NBI B-s bajnokság keleti csoportjában.

A sereghajtó budapestiek majdnem „kiénekelték a sajtot” riválisaik szájából, de végül elkönyvelhették 11. diadalukat a szezonban. Utasi Gábor legénysége február 4-én szombaton 18 órakor a Salgótarjánt fogadja a Hódtói Sportcsarnokban.

A vártnál szorosabban alakult a nyitó játékrészben. A listavezető Kosársulinál sokáig Genal vitte a prímet, aki csapata első 17 pontjából 14-et gyűjtött, ezután azonban pihenőt kapott. Mellette csak Szabó és Rostás talált be a társai közül a 21-24-gyel záruló periódusban.

A második negyedben sem tudott magasabb sebességre kapcsolni a Vásárhely a sereghajtó otthonában. Igaz ellenfelüknek is hasonló produkcióval rukkolt elő, így 16 perc játék után mindössze 28-33-at mutatott az eredményjelző. Ám ekkor történt valami. Összekapták magukat a kék-sárgák, és a félidőre a Szabó-Vas- Pavlovic triónak köszönhetően pikk-pakk 10 pont fölötti előnyre tettek szert.

A folytatásban megtört a lendület, és a budapestiek erőre kaptak. Kucsora, Bordács, Siklós és Molnár ragyogó, és ponterős kosárlabdát mutatott be, olyannyira, hogy a harmadik periódus végére már náluk volt a vezetés. Az igazi izgalmak csak ekkor kezdődtek…

Vas Péteréknek igencsak össze kellett kapnia magukat a végjátékra, hogy megfordítsák a 69-68-as állást, ám ez nem nagyon akart összejönni nekik. Volt olyan pillanat, amikor 87-73-as hátrányban játszottak. Nem lógott a levegőben, hogy fordulna a kocka, de a Hódmezővásárhely ismét megmutatta, hogy miért áll a tabella elő helyén: ihletett produkcióval, és gyűrűjük bedeszkázásával rövid idő alatt visszavették az előnyt, 89-94-nél már a budapestieknek főhetett a feje. Az utolsó minutum nagyon lassan csorgott le a sok fault miatt, de a MAFC már ne tudott megújulni, így a Csongrád megyeiek, ha nehezen is, de begyűjtötték a kötelező győzelmet.


MAFC – Vásárhelyi Kosársuli 94-101 (21-24, 13-20, 35-24, 22-29)
NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés, vezette: Bognár T., Győrki I. és Sentényi B..
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok, 25 néző.
Kosársuli: SZABÓ 24/6, Kelemen 13/3, Rostás I. -, Vas 7, GENAL 26/6.
Csere: VARGA 14/12, Kis Molnár 6/3, Nemes -, PAVLOVIC 11.
Edző: Utasi Gábor

Utasi Gábor: „Katasztrofálisan védekeztünk, de ismét jött a nagy fordítás, és meg tudtuk nyerni a meccset. Nem gondoltam volna, hogy meg lehet nyerni egy olyan meccset, ahol 94 pontot kapunk, de szerencsére sikerült. Gratulálok a csapatomnak!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.