Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Október 09. 09:08, vasárnap | Külföld
Forrás: mti

Táncosnők visszautasítása dühítette fel a Las Vegas-i késes támadót

Táncosnők visszautasítása dühítette fel a Las Vegas-i késes támadót

Dühében cselekedett az a férfi, aki csütörtökön fényes nappal két embert halálra szúrt, hatot pedig megsebesített Las Vegas kaszinónegyedének központi sétányán, a Las Vegas Strip-en.

A haragját akarta kiengedni - mondta a rendőrségi kihallgatásán a gyanúsított, a 32 éves guatemalai születésű Yoni Barrios. A hatósági jegyzőkönyv szerint az dühítette fel, hogy kinevették.

A férfi a szemtanúk beszámolója szerint azután támadta meg az utcán tartózkodókat, hogy az ott turistákkal fotózkodó hivatásos táncosnők visszautasították, hogy vele is közös kép készüljön. A késelés során egy táncosnő is életét vesztette, a másik áldozat egy 47 éves helyi lakos volt. További hat ember megsebesült, akit kórházba vittek, közülük hármat kritikus állapotban. A támadáshoz a gyanúsított egy nagy konyhakést használt.

Az incidens után megpróbált elmenekülni, rövid üldözés után helyi biztonsági őrök és a rendőrök közösen fogták el a Nevada állambeli város központjában.

Az illetékes kerületi ügyész közölte, hogy a gyanúsított ellen kétrendbeli emberölés és hatrendbeli emberölési kísérlet miatt javasol vádemelést, és a legsúlyosabb büntetést kéri a bíróságtól a jövő heti meghallgatáson.

Az amerikai bevándorlási hatóság közlése szerint a férfi illegálisan tartózkodott az Egyesült Államokban, Kalifornia államban bűncselekmény miatt már elítélték. A rendőrségi dokumentumok szerint Los Angeles-i lakcíme volt, ahonnan két nappal korábban utazott Las Vegas-ba.

Fotó: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.