Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. December 01. 15:35, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Találkozz a Mikulással a Gyermekvasúton!

Találkozz a Mikulással a Gyermekvasúton!

Programajánló a hétvégére

December 4-én és 5-én színes programokkal és apró ajándékkal várja a Mikulás a gyerekeket Csillebérc állomáson. Ezen a hétvégén a vonatok is sűrített menetrend szerint közlekednek a budai hegyekben.

Szombaton és vasárnap egyórás szabadtéri programra hívja a családokat a Gyermekvasút Mikulása krampuszaival együtt. A gyerekeket vendégül is látja a Mikulás saját ünnepi vasúti kocsijában. Kicsik és nagyok egyaránt készíthetnek karácsonyi képeslapot, karácsonyfadíszt, lesz üvegfestés, gyöngyfűzés és játékos vetélkedők a krampuszokkal. A kis vasútbarátok kipróbálhatják a hajtányozást, valamint fényképezkedhetnek a kiállított gőzmozdonnyal is. A csillebérci fák alatt ízletes harapnivalók és forró italok fokozzák az adventi hangulatot.

Találkozz a Mikulással a Gyermekvasúton!

A járványhelyzetre tekintettel a programokon résztvevők számát korlátozzák, ezért a rendezvényre előzetes regisztráció szükséges, ahol az idősávot is ki kell választani. Bővebb információ és jelentkezés: https://gyermekvasut.hu/2021/11/talalkozz-a-mikulassal-a-gyermekvasuton-2021/

A központi rendelkezéseknek megfelelően a Gyermekvasút járművein és állomásain – így a rendezvény helyszínén is – kötelező maszkot viselni a 6 év felettieknek. (Olyan személyek, akik a koronavírus tüneteit magukon észlelik, nem látogathatják az eseményt!)

A vonatok menetrendje elérhető a Gyermekvasút honlapján: https://gyermekvasut.hu/menetrend/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.