Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Június 29. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: MTI

Átadták a Béres Egészség Hungarikum Díjakat

Átadták a Béres Egészség Hungarikum Díjakat

Az egészséges életmódot népszerűsítő pedagógusok vehették át csütörtökön a Béres Egészség Hungarikum Díjakat Budapesten.

Az idén Balog Melinda és Kelemenné Tánczos Anikó, a szolnoki Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium tanítói, Lipovszky Györgyné, a budapesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium tanára és Mezeiné Varga Éva, a miskolci Kaffka Margit Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója érdemelte ki az elismerést.
Balog Melinda és Kelemenné Tánczos Anikó tevékenységére a szülők hívták fel a figyelmet: a pedagógusok arra ösztönözték a gyerekeket, hogy dolgozzanak a kiskertben, vessenek zöldségmagokat, majd kóstolják meg a friss termést. Lipovszky Györgyné budapesti tanár, gyermekvédelmi felelős munkáját az intézmény vezetője méltatta: a tanárnő jelenleg olyan tábor előkészületein dolgozik, ahol túlsúlyos gyerekek kapnak szakértői segítséget ahhoz, hogy egészséges életmódot folytassanak. A tantestület javasolta a díjra Mezeiné Varga Évát, aki 835 diák és 109 kollegája felett őrködik, hiszen biológia-testnevelés szakos tankárként a mozgás, az egészséges életvitel, életmód, és helyes táplálkozás a lételeme - olvasható a kitüntetettek méltatásában.
Az öt éve működő Béres Egészség Hungarikum Alapítvány (BEH) a Magyar Egészségügy Napja (július 1.) alkalmából évről évre olyan lelkes civileket díjaz, akik maguk is példaértékű életet élnek, közösségüket pedig arra buzdítják, hogy az egészségre értékként tekintsenek, és tegyenek annak megőrzése érdekében. Az alapítvány olyan pedagógusokat keresett, akik az iskolai egészségfejlesztés katalizátorai, hiszen a család mellett ők töltik be a legfontosabb szerepet a diákok életében.
A több tucat ajánlás közül Béres József, a BEH Program alapítója, a kuratórium elnöke és az Országos Egészségfejlesztési intézet (OEFI) osztályvezetője, Simich Rita választotta ki a díjazottakat - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.
A díjon kívül a pedagógusok munkájának megkönnyítéséért és a hatékonyabb általános iskolai egészségfejlesztés érdekében az alapítvány projektmenedzsment alapismereteket átadó akkreditált képzést dolgozott ki olyan szakmai szervezetekkel, mint az OEFI. A hiánypótló képzésen bármely pedagóguscsapat részt vehet 100 százalékos európai uniós támogatással, aki elnyeri a TÁMOP forrását. A pályázatok benyújtására - melyben a BEH szakmai segítséget nyújt - augusztus 15-től van lehetőség.

Címkék: egészség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.