Városlista
2019. december 7, szombat - Ambrus

Hírek

2016. Szeptember 05. 13:54, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Táblaavatóval indította duális képzését a MÁV-csoport és a Dunaújvárosi Egyetem

Táblaavatóval indította duális képzését a MÁV-csoport és a Dunaújvárosi Egyetem

Táblákat avattak a MÁV-csoport és a Dunaújvárosi Egyetem duális képzésének tiszteletére az egyetem tanévnyitója után, a kampusz területén.

A MÁV Zrt., a MÁV-START Zrt. és a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. tábláinak avatásán a vasúttársaság képviseletében Dorozsmai Éva vezérigazgató-helyettes és Bánhidi-Nagy Attila elnöki főtanácsadó (MÁV Zrt.) volt jelen, az egyetemet pedig Dr. András István rektor, Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika és Dr. Palotás Béla rektor-helyettesek képviselték.

A vállalat és az oktatási intézmény 2015-ben kötött stratégiai együttműködési megállapodást, majd két szakmai szerződésben rögzítették a közös duális képzés és kooperatív duális képzés kereteit. A cél a szakember-utánpótlás biztosítása volt a MÁV-csoport tagvállalatai számára. 2016. január 1-jétől a Dunaújvárosi Egyetem alkalmazott tudományok egyetemeként működik, az év elején megalakult konzisztórium elnökének Dávid Ilonát, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatóját választották.

A 2015/16-os tanév beiskolázási kampányában a vasúttársaság és az egyetem – négy napon át, nyolc helyszínen – közösen toborzott leendő vasúti szakembereket. A toborzást sikeres duális felvételi eljárás követte, a felvételt nyert hallgatók gépészmérnök, műszaki menedzser és mérnök informatikus szakokon kezdik meg idén tanulmányaikat. A MÁV-csoport ezzel az intézmény legnagyobb gyakorlati képzője lett.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 06. 11:48, péntek | Helyi

Moncsicsitől a kubai banánig

Ajándékkosárban a nyolcvanas évek

2019. December 06. 11:45, péntek | Helyi

Nemzetközi utakra is kész három új IC+

Július végére készült el a MÁV-START első húsz saját forrásból gyártott, új generációs InterCity-kocsija a szolnoki Vasúti Járműjavítási Telephelyen, augusztus óta pedig a további 70 kocsigyártása is folyamatosan zajlik.

2019. December 06. 11:42, péntek | Helyi

Minden adventi szombaton jár Budapestről Bécsbe az Advent gyorsvonat (EuroCity)

Az adventi vonatok még a december 7-i, 14-i és 21-i szombaton közlekednek oda-vissza úton Budapest és Bécs között étkezőkocsival, amiben szezonális finomságok is várják az utasokat.

2019. December 06. 11:39, péntek | Helyi

Munkanap-áthelyezés miatt két hétvégén is módosul a közlekedési rend a vasúton

A következő két hétvégén a munkanap-áthelyezések miatt változik a vonatok közlekedési rendje.