Városlista
2020. július 12, vasárnap - Izabella

Hírek

2016. Szeptember 05. 13:54, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Táblaavatóval indította duális képzését a MÁV-csoport és a Dunaújvárosi Egyetem

Táblaavatóval indította duális képzését a MÁV-csoport és a Dunaújvárosi Egyetem

Táblákat avattak a MÁV-csoport és a Dunaújvárosi Egyetem duális képzésének tiszteletére az egyetem tanévnyitója után, a kampusz területén.

A MÁV Zrt., a MÁV-START Zrt. és a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. tábláinak avatásán a vasúttársaság képviseletében Dorozsmai Éva vezérigazgató-helyettes és Bánhidi-Nagy Attila elnöki főtanácsadó (MÁV Zrt.) volt jelen, az egyetemet pedig Dr. András István rektor, Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika és Dr. Palotás Béla rektor-helyettesek képviselték.

A vállalat és az oktatási intézmény 2015-ben kötött stratégiai együttműködési megállapodást, majd két szakmai szerződésben rögzítették a közös duális képzés és kooperatív duális képzés kereteit. A cél a szakember-utánpótlás biztosítása volt a MÁV-csoport tagvállalatai számára. 2016. január 1-jétől a Dunaújvárosi Egyetem alkalmazott tudományok egyetemeként működik, az év elején megalakult konzisztórium elnökének Dávid Ilonát, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatóját választották.

A 2015/16-os tanév beiskolázási kampányában a vasúttársaság és az egyetem – négy napon át, nyolc helyszínen – közösen toborzott leendő vasúti szakembereket. A toborzást sikeres duális felvételi eljárás követte, a felvételt nyert hallgatók gépészmérnök, műszaki menedzser és mérnök informatikus szakokon kezdik meg idén tanulmányaikat. A MÁV-csoport ezzel az intézmény legnagyobb gyakorlati képzője lett.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 10. 12:33, péntek | Helyi

A Déli pályaudvaron lecserélik a megrepedezett üvegfalat

A Déli pályaudvaron lecserélik a pénztárcsarnok vágányok felőli oldalán lévő megrepedezett üvegfalat, mert balesetveszélyessé válhatnak.

2020. Július 10. 12:28, péntek | Helyi

Hétfőtől egy vágányon már közlekedhetnek a vonatok Nagymaros és Szob között

Július 13-án Nagymaros és Szob között a Szent Mihály-hegyhez közelebbi vágányon – 40 km/h-s sebességkorlátozással – megindulhat a vonatközlekedés.

2020. Július 10. 12:14, péntek | Helyi

Juhász Tünde: a hivatal rendezettsége mutatja, hogy odafigyelnek az ügyfelekre

Virágszigetek, új, kövekkel feltöltött kerítés borostyánnal, virágládák és padok – megszépült a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Ady Endre utcai udvara.

2020. Július 08. 10:12, szerda | Helyi

Huszonkét, fekvőhelyes és hálókocsit szerez be a MÁV-START

Az év végéig fokozatosan újabb járművekkel váltja ki a MÁV-START a jelenleg használt hálókocsikat.