Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2011. Szeptember 30. 14:17, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Öt év semmittevés után elvész a diploma

Öt év semmittevés után elvész a diploma

Aki a hallgatói jogviszony megszűnését követő ötödik év végéig nem teszi le a záróvizsgáját, búcsút mondhat a diplomájának – derül ki a Magyar Nemzet birtokába került új felsőoktatási törvénytervezetből.

A szabályozás a felsőoktatás minőségi javulása céljából a jelenleginél jóval szigorúbb követelményeket állítana a hallgatók elé.

Aki egy tárgyból négyszer bukik, azt elbocsátják. A hallgatói önkormányzatok befolyása a szenátusokban jelentősen csökken majd.Jelentősen szigorodna a hallgatók záróvizsgára bocsátásának szabályozása a készülő új felsőoktatási törvénytervezet lapunk birtokába került, kodifikált változata szerint. Az új szabályozás következtében a hallgatók a jelenleginél jóval rövidebb ideig halasztgathatnák a záróvizsgájukat, ellenkező esetben végleg lemondhatnának a diplomájukról.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 24. 06:00, hétfő | Belföld

Nagyon erős UV-B sugárzás várható hétfőn több helyen

Nagyon erős, a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható hétfőn Magyarország több régiójában - közölte a HungaroMet vasárnap az MTI-vel.

2024. Június 24. 06:00, hétfő | Belföld

Nyáriasan meleg idő várható június utolsó hetében

Sok napsütés várható 30 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel, de a hét közepén többfelé kell záporra, zivatarra, helyenként felhőszakadásra, jégesőre számítani.

2024. Június 23. 09:23, vasárnap | Belföld

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését, az elindított toborzó kampányban pedig várják azokat, akik hozzá szeretnének járulni Magyarország védelméhez

2024. Június 23. 09:21, vasárnap | Belföld

Meteorológia: megdőlt az országos melegrekord szombaton

Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.