Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2015. Október 15. 16:18, csütörtök | Helyi
Forrás: Elek András-sajtóreferens

Szüreti mulatság Hódmezővásárhelyen

Szüreti mulatság Hódmezővásárhelyen

Szőlő és borünnepet rendeznek szombaton Hódmezővásárhelyen: október 17-én 17 órakor az Árpád utcai tájházban szüreti mulatság kezdődik, majd a résztvevők lovas fogatokkal vonulnak át a szüreti bálra, a Károlyi házba.

Garamvölgyi Edit és Bauer Iván népzenei előadásával veszi kezdetét szombaton délután a szüreti forgatag a Népművészeti Házban. A szőlőérés ünnepi hagyományait Terendi Viktória néprajzkutató ismerteti; a vidám rendezvényre ellátogatók maguk is kipróbálhatják a szüreti munkálatokat: lesz szőlőtaposás és préselés is, valamint pincekiállítás várja az érdeklődőket.

A szüret műsorfelelőse a Bessenyei-díjas Kankalin Néptáncegyüttes lesz, akik a tájházban és az esti bálon is fellépnek: a gyermek táncosok előadása mellett csőszjátékot is bemutatnak. Október 17-én, 18 órakor lovas felvonulással "váltanak helyszínt" a résztvevők; a szüreti bál menüje árkádos finomságokból, pincepörköltből, mustból és természetesen borból áll.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!