Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Augusztus 08. 11:35, hétfő | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Szovjet járművek szállták meg Vásárhelyt

Szovjet járművek szállták meg Vásárhelyt

Hét éve szervezi meg nyári találkozóját Szolnokon a Szovjet Járművesek Baráti Társasága.

A szovjet és NDK-s autók és motorok barátai – akik az ország teljes területéről gyűltek össze ezen a héten a Tisza-parti városban – szombaton Hódmezővásárhelyt keresték fel.

A járműveket a Kossuth téren állították ki, míg a gépjárművek tulajdonosai és kísérőik az Emlékpontban tárlatvezetésen vettek részt.
- Ez a találkozók történetében a leghosszabb túra, amelyet együtt tett meg a félszáz jármű – mondta el Kánya Zoltán. Az egyesület vezetője szerint ideális célpont volt Vásárhely és a város 1945 és 1990 közötti történetét bemutató közgyűjtemény, amely időszakban készültek azok a járművek, amelyeket a társaság tagjainak érdeklődésének középpontjában állnak.

Kánya Zoltán szólt arról is, hogy a Ladák, Zsigulik, Zaporozsecek, Moszkvicsok, Wartbugok, valamint a motorok, az Izsek, Uralik és ETZ-k egy részét naponta használják a tulajdonosok, másik részét csak hétvégente veszik elő, de akadnak olyan gyűjteményi darab, amelyek OT rendszámmal és minősítéssel rendelkeznek, és csak az ilyen találkozókra hagyják el velük a garázst.

Az Emlékpontba tervezett egyórás látogatás helyett még két óra elteltével is a kiállítási területen az érdekességeket keresték a vendégek, akik ismerősként köszöntötték a Hódmezővásárhelyen készített személyautót, a Pulit, de a retro büfében is szívesen időztek a vendégek, akik a látogatást követően Mártélyt keresték fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben