Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Szeptember 13. 15:14, csütörtök | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Színes ősszel készül a BFMK

Színes ősszel készül a BFMK

Színes programsorozattal készült az idei őszre a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ.

Erről csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt Varga Anikó intézményvezető, aki kiemelte, hogy a művelődési központon belül megrendezett események mellett több szabadtéri programra is várják a látogatókat.

Új kezdeményezés a Lélek bérlet, amelynek első előadásán Lippai Marianna Az életet nem érteni, hanem élni kell címmel tart előadást szeptember 14-én. A Gombos-bérlet szeptember 22-én „startol", Varsányi Anna két monodrámáját Törőcsik Mari unokája, Járai Máté, valamint Szilágyi Annamária adják elő. Október másodikán vígjátékkal kezdődik a korlátozott számban még megvásárolható Bessenyei-bérlet sorozata, Koltai Róbert rendezésében neves színészek közreműködésével láthatják a nézők a Színházkomédia című előadást. A Filharmónia bérlet első előadásán, október 12-én pedig a Magyar Állami Operaház társulata mutatja be Puccini Turandotját.


Szeptember 21-ig látható a két fiatal alkotó, Sipka Bertalan és Jankó Attila Mi című fotó- és verskiállítása a BFMK első emeletén, amelyet követően szeptember 28-tól az 1960-as–1980-as évek játékainak világát mutatja be az Unokáinknak is látni kell című tárlat.

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színháztermében rendezik meg a hódmezővásárhelyi kórház gyermekosztályát segítő jótékonysági koncertet, amelynek fellépői Komlósi Ildikó Kossuth-díjas operaénekes és Balogh József Liszt Ferenc-díjas zongoraművész lesznek.

Szeptember 20-án Dani Imre zenés-szatirikus költői estjét rendezi meg a művelődési központ. Szeptember 21-én Hrutka Róbert Fonogram- és Artisjus-díjas gitáros, énekes, zeneszerző és Nagy Dániel Viktor Junior Príma-díjas színművész zenés estje kínál kikapcsolódást, míg szeptember 28-án a magyar népmese napjának alkalmából mesefelolvasás, filmvetítés, mesekuckó és mesesarok várja a családokat.

A művelődési központ épületén kívül is szervez programokat a BFMK. Szeptember 21-én és 22-én Szüreti Napok lesznek a Sóshalmi Olvasókörben népi játszótérrel, interaktív foglalkozásokkal és népzenei műsorral, míg szeptember 29-én Szent Mihály-napi sokadalom lesz a kopáncsi tanyamúzeumban. Mindkét helyszínt kerékpáros túra keretében is megközelíthetik az érdeklődők.


Szeptember 29-én a népművészeti tájházban az Őszelő Népzenei Fesztivál népzenei koncertekkel várja a közönséget, míg az október 7-i, Vásárhelyi Ízök Fesztiválja hetedik alkalommal a sétálóutcára várja a hagyományos ételeket készítő csapatokat, de lesz táncház, fúvós- és népzenei koncert is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni