Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Március 26. 07:32, szerda | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Szikszai Bészi és a Drift

Szikszai Bészi és a Drift

Interjú Szikszai Béla autóversenyzővel a 2014.04.06-án Debrecenben megrendezendő Drift verseny előtt.

Kedves Bészi!

Évről évre igyekszel újabb meglepetéssel szolgálni a szurkolóidnak és a kilátogató nézőknek. Úgy értesültem az idén is nagy meglepivel készülsz. Mesélnél erről?

- Igen, valóban nagy meglepetéssel készülünk az idei szezonra Kuti Jani barátommal, navigátorommal. Egy új arculat van kialakulóban, szerettünk volna egy olyan külsőt megálmodni, ami nem átlagos, sőt egészen egyedi és különleges. Ezúton is szeretném megköszönni Jani segítségét, hiszen időt és energiát nem kímélve vetette magát a feladatokba.
Az autó teljes külső átalakuláson esett át, gyakorlatilag majdnem minden elem kicserélődik az E46-on. A motorháztető és a csomagtérajtó Csehországból érkezett a Pesch Motorsport műhelyéből, az első és hátsó lökhárítók a küszöbökkel pedig a Beammer Car Line Kft-nek és tulajának Keller Attilának köszönhető. Emellett pedig a már védjegyemmé vált babakék szín is a múlté lesz. Az új színért pedig a Fólia Dekor felel, Béres Attilával az élen. Magáról a színről egyenlőre nem nyilatkoznék, legyen ez meglepetés Április 6-ig.

Ha már Drift verseny, és az is Debrecenben a Vámospércsi úton lesz április hatodikán. Te Drift, Rally, Rallysprint vagy milyen versenyzőnek is tartod magad?

- Mint szinte mindenki, én is rallysprint versenyeken, szlalomokon kezdtem pályafutásom, amikor még fogalmunk se volt mi az a Drift. Mentünk ahogy tudtunk, több kevesebb sikerrel. Aztán ahogy cseperedtünk, jöttek a kunmadarasi hosszabb versenyek, majd a hegyi futamok. Fent a hegyekbe minden más, nem lehet ezt leírni, érezni kell, nagyon jó érzés ott versenyezni. Drift pilótának semmiképp nem tartom magam, hiszen nem is ilyen jellegű versenyeken indulok, a rally ami közel áll a szívemhez.

Anno emlékeim szerint sok Driftes autóversenyen vettél részt Debrecen és környékén. Mi tetszik ebben neked és mi motivál benne, hogy indulj április hatodikán is?

- A drift versenyekben az tetszik, ami az egész sava borsa, hogy az autót tökéletesen uralva közlekedni.
A versenyautóm nem ezen szakág paraméterei alapján készült, viszont hátsókerekes és viszonylag erős, tehát alkalmas a driftelésre.
Nagyon szeretek keresztbe autózni és ezt mára a köznyelv driftnek nevezi. Motivációról nem igazán beszélhetünk, hiszen ez a rendezvény számomra a mulatságról, szórakozásról szól, hogy jól érezzem magam és hogy szórakoztassam a közönséget, az embereket.

Mennyire tudod kiautózni magad a Vámospércsi úton lévő Driftpályán?

- Azt hiszem nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy minden egyes versenyen élvezet volt itt autózni, nagyon jól éreztem magam minden alkalommal. Baráti viszonyt ápolok a versenysorozat megálmodójával Kunkli Gyula főszervezővel! Kreativitása eddig is bebizonyította, hogy a terület adottságaihoz mérten, a biztonsági szempontokat maximálisan szem előtt tartva, olyan nyomvonalat képes kijelölni versenyről versenyre, ami minden igényt kielégít, mind nézői, mind versenyzői szempontból! Idén megtisztelő felkérésének eleget téve versenyzői szemmel és szakmai tapasztalatommal próbálok segédkezni a nyomvonalak kijelölésében.

Köszönöm a Támogatók segítségét!

Címkék: drift, Szikszai Béla

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

2024. Április 26. 06:41, péntek | Sport

Nem várt izgalmakat hozott a Mezőörs és az Unione csatája az Amatőr Kupa döntőjében

Az Unione FC nyerte csütörtökön a labdarúgó Amatőr Kupát.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.