Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. November 17. 17:10, kedd | Helyi
Forrás: Elek András-sajtóreferens

Szerelmi és szellemi háromszög a BFMK-ban

Szerelmi és szellemi háromszög a BFMK-ban

Vidám kísértet a Bessenyei-bérlet előadásán.

Noel Coward Vidám kísértet című darabját a "legszellemesebb" vígjátékként ismerik világszerte. A Játékszín szenzációs szereposztásban, Pásztor Erzsi, Hernádi Judit, Liptai Claudia és Gálvölgyi János főszereplésével állítja a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színpadára a bohózatot november 21-én, szombaton 19 órai kezdettel.

Az angol író, rendező, zeneszerző komédiája 1945-ben született és azóta levehetetlen a színházak műsoráról. A darabot és a belőle készült filmeket világszerte és hazánkban is kedveli a publikum. A Zöldi Gergely által újrafordított művet Bőhm György vitte színpadra. A műben adott egy pár, Charles és Ruth, akiknek a házassága már jócskán veszített fényéből. A konfliktust az okozza, hogy az író férj "esettanulmányként" szeánszot rendez egy médiummal, aki megidézi a férfi előző, elhunyt feleséget. Elvirának azonban esze ágában sincs újra eltűnni férje életéből...

A két felvonásos, valószínűtlen bohózat "kihűlő" házastársait Gálvölgyi János és Liptai Claudia, a médiumot Pásztor Erzsi alakítja, míg a "kísértet" szerepében Hernádi Juditot láthatja (csak) a Bessenyei-bérlet közönsége [jegyek nem kaphatóak az eladásra - BFMK] szombaton este a vásárhelyi kultúrközpontban.

( Fotók: Schumy Csaba)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.