Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Augusztus 28. 14:01, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Szeptembertől újra a tanítási időszakban érvényes közlekedési rend lép életbe

Szeptembertől újra a tanítási időszakban érvényes közlekedési rend lép életbe

Szeptember 2-től ismét az iskolai napokon érvényes menetrend szerint közlekednek a buszok, és az iskolakezdés zökkenőmentes indulásáért a szeptember havi és első félhavi helyközi bérletek már augusztus 28-tól érvényesek

- közölte a Volánbusz szerdán az MTI-vel. Augusztus 30-án, pénteken még a tanítási szünetes, hét utolsó munkanapja, 31-én szombaton a szabadnapokon érvényes menetrend szerint indulnak a járatok. Szeptember 1-én vasárnap, a munkaszüneti, illetve a hét első iskolai előadási és munkanapját megelőző napnak, szeptember 2-án, hétfőn a hét első iskolai előadási és munkanapjának, 3-án, kedden az iskolai előadási és munkanapoknak megfelelően közlekednek a járatok - ismertették.

A nappali vagy esti tagozatos diákok a lakóhelyük és az iskolájuk, gyakorlati helyük között - helyközi utazáskor - 90 százalékos bérlet megváltására jogosultak. A fentiektől eltérő, bármilyen más viszonylatra 50 százalékos menetjegyet vásárolhatnak, míg a levelezős diákok a lakóhelyük és az iskolájuk között helyközi viszonylaton vehetik igénybe ezt a kedvezményt.

A pénztárakban megváltott bérleteken elegendő csak az oktatási azonosító számot feltüntetni. Az autóbusz-vezetőnél és bérletértékesítési partnereinknél vásárolt bérletekre azonban a nevet, az oktatási azonosító számot és a vásárlás dátumát is tollal, jól olvashatóan rá kell írni.

A kedvezményre való jogosultságot - minden esetben - érvényes diákigazolvánnyal vagy az azt helyettesítő igazolással és a lakcímkártyával lehet igazolni - írták a közleményben.

Arra kérték az utasokat, hogy az utazásuk előtt minden esetben tájékozódjanak a VOLÁNBUSZ és a Közlekedési Központok honlapján is elérhető menetrendi változásokról, valamint a kedvezményekkel kapcsolatos további részletekről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.