Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Szeptember 09. 16:10, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Szeptember 8-ától újra jár a Televonat

Szeptember 8-ától újra jár a Televonat

Szeptember 8-ától újra közlekedik az előző tanévben sikeres, gyors, olcsó és kényelmes eljutási lehetőséget kínáló Televonat a Nyíregyháza–Debrecen–Nyugati pályaudvar útvonalon.

A Televonat az utasok körében kedvelt, légkondicionált, WiFi-vel és konnektorokkal felszerelt, magas utazási komfortot nyújtó FLIRT motorvonatokkal közlekedik.

A Televonat vasárnapi közlekedési rend szerint közlekedik. Hosszú hétvégéken és ünnepekkor, illetve vágányzári munkálatokkor a vonat közlekedése változhat, így fontos a menetrend indulás előtti ellenőrzése az Elvira keresőben vagy a MÁV alkalmazásban. A Televonat Budapestig csak Nyíregyházán és Debrecenben áll meg, így a menetideje a többi vonathoz képest és az autózáshoz képest is kedvező. A szerelvény Nyíregyházáról 16:51-kor, Debrecenből pedig 17:26-kor indul, majd Kőbánya-Kispest (19:35) és Zugló (19:43) érintésével 19:52-kor érkezik a Nyugati pályaudvarra.

A budapesti elővárosi vonalon végzett vágányzári munkálatok miatt szeptember 15-én és október 20-án a vonat Szolnok állomástól kerülő útirányon halad, nem érinti Kőbánya-Kispest állomást és Zugló megállóhelyet. A vonat ezen a két napon 20:31-kor érkezik a Nyugati pályaudvarra.

Díjszabás

A televonat-jegy az 50 százalékos jegynél is olcsóbb, így a diákoknak, fiataloknak és a felnőtt utasoknak is megéri. A televonat-jegyek minden értékesítési csatornán elérhetők; a jegyek árából a vásárlás módja alapján kedvezmény jár: 5 százalék, ha automatából vásárolja vagy nyomtatja ki a jegyet; online vásárolva és elektronikusan bemutatva a jegy 10 százalékkal olcsóbb. E szerint a jegy Nyíregyházáról Budapestre: pénztárban 2490, automatából 2366, online vagy MÁV alkalmazásból vásárolva pedig 2241 forintba kerül; míg Debrecenből Budapestre pénztárban 2210, automatából 2100, online vagy MÁV alkalmazásból 1989 forintért vásárolt jeggyel lehet eljutni. További részletek: www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/televonat-nyiregyhazarol-budapestre

Fontos tudni, hogy a Televonatra hagyományos helyjegyet nem lehet váltani, azonban minden utasnak a garantált ülőhely biztosított: megvásárolt jegyen szerepel annak a motorkocsi-egységnek a száma, ahova a jegy szól – ezen belül a helyek elfoglalása érkezési sorrendben, szabadon történik. A szerelvényen a segítő és a rendőrségi kutya kivételével kutya és kerékpár nem szállítható. A Televonatra más kedvezmény (pl. diákkedvezmény, csoportos utazási kedvezmény, 26 év alatti fiatalok kedvezménye stb.), utazásra jogosító okmány (pl.: viszonylati IC kártya, START Klub kártyacsalád tagjaistb.) nem érvényes; illetve ez a típusú jegy hosszabb út részbeni fedezésére, illetve más vonaton történő utazásra nem vehető igénybe. Amennyiben az utazás során másik vonattal is utazik valaki, úgy az arra eső szakaszra az őt megillető kedvezmény szerinti önálló menetjegyet kellváltani. A jegy cseréje nem lehetséges, visszaváltani a vonat felszállási állomásról való menetrend szerinti indulási ideje előtt legkésőbb 1 órával lehet.

A Televonat a 2018-19-es tanévben szeptember 30-tól június 10-ig, 35 alkalommal közlekedett. Ez idő alatt összesen 9794 utas vette igénybe a szolgáltatást. Az érintett viszonylaton menetjeggyel utazók száma nőtt a megelőző évhez képest, a Televonaton utazók pedig ehhez képest is többletet jelentettek. A Televonaton utazók 78 százaléka vette meg a jegyét online, 19 százalék pénztárból, 3 százalék automatából vásárolta meg. Az online jegyvásárlási arány az országos átlaghoz képest jóval magasabb.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.