Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. December 08. 05:01, péntek | Belföld
Forrás: mti

Szeles, csapadékos idő és lehűlés várható a hétvégén

Szeles, csapadékos idő és lehűlés várható a hétvégén

Erős szélre, csapadékra: esőre és hóra is készülni kell a hétvégén. Kezdetben 10 fok körüli maximumok lesznek, a hét végére viszont lehűlés érkezik, s napközben is fagypont körül alakul a hőmérséklet

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken északkeleten maradhat meg tartósabban a köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet. Másutt kezdetben sok napsütésre lehet számítani, majd északnyugat felől fokozatosan mindenütt beborul az ég. Napközben egyre többfelé várható eső, estétől a Dunántúlon néhol havas eső, hó is lehet. Több helyen megerősödik a szél is, egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 2 és plusz 4 fok között valószínű, de az Északi-középhegységben mínusz 3 foknál is hidegebb lehet. Napközben többnyire 8-14 fokig, de északon helyenként mindössze 3-6 fokig melegszik fel a levegő.

Péntekre több megyére figyelmeztetéseket is kiadtak. Budapestre és Pest, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére a tartós, sűrű köd, míg Somogy és Zala megyére a sok eső veszélye miatt adtak elsőfokú figyelmeztetéseket.

Szombaton napközben az Észak-Dunántúlon már nem, másutt azonban sokfelé várható csapadék: az esőt egyre többfelé váltja havazás, havas eső, de a keleti határvidéken végig eső valószínű. Emellett megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 5, nappal plusz 2-6 fok között alakul, a Tiszántúlon reggel, délelőtt áll be a maximum.

Vasárnap is megerősödhet a szél, de a Dunántúlon túlnyomóan napos idő várható csapadék nélkül. Keleten is csökken a felhőzet, és a déli órákra ott is mindenütt megszűnik a havazás. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és 0 fok között valószínű, de délnyugaton kissé hidegebb is lehet. A nappali maximumok mínusz 1 és plusz 4 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.