Városlista
2022. augusztus 10, szerda - Lörinc

Hírek

2022. Április 06. 15:06, szerda | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Százmilliót zsarolt ki egy nyolctagú banda

Százmilliót zsarolt ki egy nyolctagú banda

A gyanúsítottak négy éven keresztül zsaroltak egy budapesti férfit, akit több mint százmillióval károsítottak meg. Sérelmére ez idő alatt több bűncselekményt is elkövettek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitánysága rendelt el nyomozást zsarolás bűntettének és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt egy férfi és két női társa ellen. A feltételezett elkövetők 2017. évtől kezdődően a 64 éves sértett bizalmába férkőztek, a lakásába is beköltöztek, és tőle négy év alatt több mint százmillió forintot szereztek meg különféle módszerekkel. A bűncselekmény-sorozat elején főleg szóbeli fenyegetéssel zsarolták a férfit; később különféle sztorikkal csaltak ki tőle pénzt – közölte a rendőrség.

Legtöbbször állítólagos műtétekre, orvosi beavatkozásokra kértek készpénzt, de volt olyan is, hogy azt mondták, hogy a sértett ismerőse balesetet szenvedett és azonnal szüksége van segítségre. Máskor védelmi pénzt kértek nemlétező fenyegetésekre hivatkozva.

Az elkövetők a férfi bizalmába férkőzve először kölcsönöket csaltak ki, majd a banda női tagjaival csábították el, amivel ezután többször milliós nagyságrendű összegekkel megzsarolták.

Az egyik nő szerelmet színlelve verte át a férfit; még azt is elhitette vele, hogy közös gyermeküket várja.

Utolsó alkalommal, 2021. május 18-án, az egyik fővárosi kórház előtt azért adott át a sértett a két nőnek többszázezer forintot, mert egy állítólagos terhességi komplikáció miatti sürgős orvosi kezelést ki kellett fizetni az „álorvosnak”. A helyszínen nemcsak a sértett volt jelen, de az újpesti rendőrök is, akik a pénzátadást követően elfogták a 25 éves B. Alexandra fóti és 36 éves R. Brigitta nyírbátori lakosokat. Még aznap délután egy XV. kerületi családi házban a 34 éves N. Szabolcs budapesti lakost is elfogták.

Az újpesti rendőrök N. Szabolcsot kétrendbeli zsarolás bűntett, egyrendbeli zsarolás bűntett kísérlete, egyrendbeli csalás bűntett, valamint egyrendbeli zaklatás vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként. B. Alexandrát egyrendbeli sikkasztás, továbbá háromrendbeli csalás bűntett miatt vonták felelősségre, majd letartóztatásukat a bíróság elrendelte. Harmadik társukat, R. Brigittát egyrendbeli csalás bűntett elkövetése miatt hallgatták ki, amelyet követően a nő szabadlábon védekezett.
A nyomozók elvégezték a szükséges eljárási cselekményeket, amely során azonosították a feltételezett elkövetőkkel kapcsolatba hozható további személyeket, akik egymást jól ismerték. Az 50 éves B. Ferencet és a 34 éves K. Tímeát kétrendbeli zsarolás bűntett, az 52 éves V. Róbertet, az 51 éves S. Annát és 20 éves H. Dzsenifert pedig csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A IV. Kerületi Rendőrkapitányság a nyomozás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészség részére.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 09. 16:03, kedd | Kék hírek

Egy perc alatt elfogták - videó

A fővárosi rendőrök egy perc alatt elfogták a tolvajt, aki egy alvó férfitől lopott el egy mobiltelefont.

2022. Augusztus 08. 11:08, hétfő | Kék hírek

Bűnügyi felügyelet alatt is árulta a drogot - Videó

A budapesti rendőrök őrizetbe vették a 42 éves férfit.

2022. Augusztus 08. 07:15, hétfő | Kék hírek

Saját barátnőjét lopta meg

Lopás miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki a barátnőjét lopta meg.

2022. Augusztus 07. 13:57, vasárnap | Kék hírek

Ügyes trükkel kaptak el a magyar rendőrök egy bűnözőt - videókkal

A rendőrök igazi csapatmunka eredményeként fogták el a tolvajt és szerezték vissza a lopott telefont.