Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Szeptember 03. 13:40, szerda | Helyi
Forrás: Orpheus Állatvédő Egyesület

Száz kilométerre kóborolt el Buksi, mire ráleltek

Száz kilométerre kóborolt el Buksi, mire ráleltek

Különös esettel találkoztak az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentői: Békéscsabáról több, mint egy hónapja eltekergő kutyát mentettek Szegeden.

Hogy hogyan kerülhetett száz kilométerre eredeti lakhelyétől a csavargó eb, arra se Szabó Gábor kutyatulajdonos, se az állatvédő egyesület munkatársai nem tudtak megfelelő válasszal szolgálni. A békéscsabai származású, két éves, labrador szuka kutya Szeged-Kiskundorozsmán kóborolt, biztonságba helyezéséhez rendőrjárőrök kérték az Orpheus Állatvédő Egyesület segítségét. A kutyusban volt azonosító chip, így gyorsan hazakerült.

Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársa szerint a riadtan kóborló kutyák óránként akár 5-10 kilométert is képesek megtenni. Ha huzamosabb ideig menekülnek, pár nap alatt nagy távolságokat képesek megtenni. A kutya fizikai adottságaitól függetlenül az eredeti lakhelyétől nagyobb távolságra ritkán mennek el, főleg nem ilyen nagy távolságra. A hosszabb ideje kóborló, legyengült kutyákat gyakran gépjárművek ütik el a közutakon, nem ritka a vonatgázolás sem, illetve az erdőkben a vadászok is ritkítják a kóbor ebeket. Az Orpheus évente 800 kutyát és cicát ment meg, tapasztalataik szerint leginkább a szomszéd településig kószálnak el a kedvencek, mire sikerül őket biztonságba helyezni - mondta el az állatvédő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.