Városlista
2021. március 3, szerda - Kornélia

Hírek

2021. Február 17. 11:43, szerda | Helyi
Forrás: Juhász Péter ǀ BUZZWORD Strategies

Szászországban már működik az SAP oltáskiterjesztést támogató rendszere

Szászországban már működik az SAP oltáskiterjesztést támogató rendszere

Az egész világ a Covid19 elleni oltások megszületését ünnepli.

A széleskörű átoltottság elérése új kihívással is szembesíti az országok egészségügyi rendszereit. Az oltások célba juttatásához az SAP egyedi fejlesztésű rendszereit ajánlotta fel, melyek január elején Németországban már sikerrel debütáltak. A rendszer a magyarországi felhasználásra is készen áll.

Szérummal töltött ampullák, szárazjég, hűtőládák, teherszállító repülőgépek, kamionok, furgonok, egészségügyi és kiszolgáló személyzet, foglalási időpontok és igénylisták... megannyi fontos, összehangolandó kapacitás és művelet, különböző összefüggések és érdekek keresztmetszetében. Ezen kell úrrá lenniük az országoknak, ha sokmillió embert kívánnak minél hamarabb immunizálni, hogy a korlátozásokat feloldhassuk Európában és persze a világ más tájain.

Ennek a rekordméretű ellátási láncnak a menedzselésére hozta létre az SAP Vaccine Collaboration Hub névre hallgató rendszerét és az ott elérhető változatos szoftverkínálatot. „A komplex üzleti folyamatok lokációk és kultúrák felett álló összehangolásában az SAP-nek természetszerűen versenyelőnye van, melyet büszkén állít csatasorba a vírus elleni harcban” – mondja Christian Klein az SAP elnöke. Az SAP-nak a globális gyógyszergyártók négyötöde az ügyfele, ezen belül az oltásokra specializált 20 világcégből 18 hagyatkozik SAP rendszerirányítási szoftverekre, köztük a Covid-19 oltásban élharcos AstraZeneca, CureVac, GlaxoSmithKline Moderna, Pfizer és a Sanofi is. Ezen túlmenően az SAP-nak több évtizedes gyakorlata van üzleti folyamatok menedzselésében, az ezekhez meglévő digitális megoldások kisebb-nagyobb módosításokkal a vakcinálás folyamatának speciális elvárásaihoz hozzáigazíthatóak. Bár magától értetődőnek tűnik, hogy a fejlett nyugati országokban mindenhol rendelkezésre állnak ezek az informatikai rendszerek, ez nem feltétlenül terjed ki a résztvevők teljes körére: különösen az állami intézményeknél – a nemzeti és nemzetközi hatóságoknál – vannak hiányosságok, de a folyamatban résztvevő privát gazdasági társaságok közötti együttműködések digitalizációja, az információáramlás és adatcsere interfészeinek kiépítése sem feltétlenül történt meg, mivel eddig nem volt erre ilyen mértékben szükség.


Az SAP ügyfelei között van a Német Vöröskereszt is, mely többek között Szászországban is felelős a koronavírus visszaszorításában a következő fázis teendőiért. Decemberben a tartomány megbízta az SAP-t, hogy a Telekom leányvállalatával, a T-Systems-szel együtt hozzon létre egy rendszert, amely logisztikai és ütemezési funkciókat kínál. Az együttműködés néhány hét leforgása után működő rendszert szült, így már csupán a kiterjeszthető vakcinamennyiség rendelkezésre állása szabhat határt az oltási folyamatnak.

"A humanitárius logisztika nagy kihívást jelent a járvány elleni küzdelemben" - mondja Lars Werthmann, a Szászországi Német Vöröskereszt (DRK) munkatársa. „Az SAP megoldásai lehetővé teszik nekünk az oltások digitalizált tervezését, beszerzését, készletgazdálkodását és szállítását.” A platformon nyomon követhető a készletek és erőforrások rendelkezésre állása, a tervezett ütem teljesülése, így a teljes logisztikai és terjesztési folyamat valós időben tervezhető és finomhangolható, így képes a DRK az állampolgárok beoltására a hét minden napján.

„Az SAP által fejlesztett és implementált globális digitális megoldások Magyarországon is rendelkezésre állnak, tapasztalatainkra és a nemzetközi legjobb gyakorlatokra támaszkodva itthon is kiemelt célunk, hogy támogassuk a kormányzat, az egészségügy, valamint a gazdaság egyéb érintett szereplőit a pandémia hatásainak enyhítésében. Tavaly a kontaktkutató applikációnk volt a figyelem középpontjában, az idei évben a vakcináció folyamatát segítő megoldásunk van fókuszban, de egyeztetéseket folytatunk hazai döntéshozókkal például arról is, hogy hogyan tudnánk az SAP platformjai segítségével támogatást nyújtani az utóbbi időben már többször felmerült oltási útlevél vagy igazolvány bevezetésében.” – tette hozzá Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója.

Az SAP Vaccine Collaboration Hub az alábbi területeken kínál megoldást, egyúttal támaszkodva a Qualtrics Vaccine Management és Citizen Experience alkalmazáscsomagjára is.

Frontvonali egészségügy. Az ellátóközpontok személyügyi és eszközellátottsági menedzsmentje mellett a hatékony információáramlást, a betegutak optimalizálását, valamint a fertőzés terjedésének megakadályozását is támogatni tudják az SAP rendszerei, és specifikus problémákra kifejlesztett applikációi.
Vakcinagyártás. A vakcina gyártók képesek a teljes gyártási folyamatot integrált SAP rendszerekkel irányítani az alapanyag beszerzésétől, az előállítás, engedélyeztetés, és nyomon követésbiztosításával, mely hatékony eszköze lehet a hamisítások kiszűrésének.

Valamint képesek üzleti hálózatokba szerveződve információkat megosztani a vakcinákat megrendelő egészségügyi szervezetekkel.

Vakcina elosztás és terjesztés. Az SAP rendszereivel a kormányok transzparensen és zökkenőmentesen képesek megrendelni, beszerezni, nyomon követni a szükséges mennyiségű oltóanyagot, folyamatosan figyelve a szűk keresztmetszetek kialakulását, előrejelezve ezek kockázatát, hogy a szállítás és célba juttatás műszaki és humán feltételei mindenkor biztosítva legyenek. Továbbá képesek valós időben követni, hogy a vakcinák leszállítása során az előírt szállítási követelmények, mint például a hűtési lánc biztosított volt-e vagy sem.
Vakcina adminisztráció és kommunikáció. A kormányok a feliratkozások kezelése, a kiterjesztés priorizálása és a logisztika szervezése mellett a közhangulat menedzselésében is segítségre szorulnak. Az SAP megoldásaival nyomon követhető az oltás elfogadottsága, a hajlandóság alakulása, az igények területi és demográfiai alakulása, felhasználóbarát felületek és beszámolók révén.

Munkaerőgazdálkodás. A résztvevő állami intézmények és privát társaságok delegált munkaerejének összehangolásában, a stratégiai tervek előállításától a napi szintű feladat- és munkaidő nyilvántartásokig bezárólag képes az SAP támogatást nyújtani, legyen szó távmunkás, vagy a vakcinálási folyamatban releváns infrastrukturális közegben történő munkavégzésről.


AZ SAP-ról

Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 350 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük, látogassa meg a www.sap.com oldalt.

Az SAP Hungary Kft-ről

Az SAP Hungary Kft. a hazai üzleti informatikai szektor vezető szereplője, melynek megoldásai áthatják a magyar gazdaságot. Ügyfelei között megtalálhatóak a párfős vállalkozástól kezdve a több ezer főt foglalkoztató tőzsdei cégig minden szektor vállalata, ide értve az állami szervezeteket is. A hatékonyabb működést biztosító szoftverek értékesítése, bevezetése mellett, világpiacra is készülő innovatív és komplex termékfejlesztést, és nemzetközi terméktámogatási munkát egyaránt végez az SAP magyar leányvállalata. A jelenleg több mint 900 főt foglalkoztató vállalat többször nyert munkáltatói, és egyéb díjakat, melyek jól példázzák a munkaerő, a fenntarthatóság, a gazdasági fejlődés iránti elkötelezettségét. Bővebb információk a www.sap.hu oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 02. 11:48, kedd | Helyi

Családi események Hódmezővásárhelyen

A Családi események keretében minden hét elején az elmúlt héten született gyermekekről, a házasságkötésekről és az elhalálozásokról tájékoztatjuk a Tisztelt Olvasókat.

2021. Március 02. 11:13, kedd | Helyi

Már két buszgyártó céggel kötött együttműködési megállapodást a MÁV

Az INTER Traction Electrics Kft-vel és a BM HEROS Zrt-vel kötött megállapodást a MÁV a napokban.

2021. Március 02. 11:08, kedd | Helyi

Valódi tartalom a hívószavak mögött: Partnerségben és értékközösségben a Highlights of Hungary és a KPMG

2021. február 25-én hirdették ki az idei Highlights of Hungary díjazottjait. A non-profit kezdeményezés kiemelt partnere az idén is a magyarországi KPMG.

2021. Március 02. 11:02, kedd | Helyi

A hétvégén 2000 tábla szeretetcsoki került családokhoz

A járványügyi helyzet miatt egyre több család anyagilag teljesen kimerülőben van.