Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Szeptember 21. 10:52, hétfő | Helyi
Forrás: Elek András-sajtóreferens

Szabó Klára Petra: Jégvirágok

Szabó Klára Petra: Jégvirágok

A Rudnay ösztöndíjas festőművész kiállítása a Tornyai-múzeumban.

A 61. Vásárhelyi Őszi Tárlat Rudnay Gyula Művészeti Ösztöndíját elnyert Szabó Klára Petra képzőművész alkotásaiból nyílik kiállítás szeptember 27-én, vasárnap délben Hódmezővásárhelyen, a Tornyai János Múzeumban. Az eseményen köszöntőt mond Vágó János települési képviselő, a tárlatot Somosi Rita művészettörténész nyitja meg.

A hódmezővásárhelyi születésű alkotó rendszeres résztvevője a különböző rezidencia programoknak Ausztriától a Baltikumon át a Távol-Kelet országaiig. Jelenleg épp Dél-Koreában az Incheon Art Platform keretében alkot. Szabó Klára Petra munkásságát számos elismeréssel díjazták: kétszeres Derkovits-ösztöndíjas, a Vásárhelyi Őszi Tárlatokon több díjban és munkajutalomban is részesült. A fiatal képzőművész ‑ grafikái, akvarelljei mellett animációkat és egyedi installációkat is készít ‑ a tavalyi Őszi Tárlaton nyerte el a hódmezővásárhelyi önkormányzat és a Magyar Művészeti Akadémia által közösen alapított és finanszírozott Rudnay Gyula Művészeti Ösztöndíjat. Az egyedi technikával készült alkotásaiból álló, különlegesen finom kidolgozású Jégvirágok kiállítása december elejéig, a 62. Vásárhelyi Őszi Tárlattal egy időben látható a Tornyai János Múzeum emeletén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.