Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Június 20. 15:00, hétfő | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin sajtóreferens

SZABÓ ATTILA: JÓ SZEZONT ZÁRT A KOSÁRSULI

SZABÓ ATTILA: JÓ SZEZONT ZÁRT A KOSÁRSULI

A múlt hétvégén a Bodrogi Bau Vásárhelyi Gepárdok U12-es csapatának játékosai Sopronban, az U12-es Országos Kosárlabda Jamboree-n szerepeltek.

Az országos döntővel felérő viadalon ragyogóan teljesítettek a fiatalok. Ez volt egyben az utolsó hivatalos fellépése is a Vásárhelyi Kosársulinak a 2021-22-es idényben, amiről Szabó Attilát, az egyesület elnökét kérdeztük.

- Tavaly elhunyt dr. Elek András, vélhetően emiatt sem indult könnyen a szezon…
- Valóban, rengeteg tényező nehezítette a dolgunkat. Áprilisban, András halála után egy ütőképes csapatot kellett felállítanunk, és most nem az NB I-es bajnokságban szereplő gárdára gondolok. Öten vágtunk bele igazi csapatként a munkába, amely sok kihívást hozott, főleg az adminisztratív feladatok átvétele, megismerése miatt. Mindezt azonban sikerrel teljesítettük annak ellenére is, hogy nagyon gyorsan kellett megtanulnunk mindent.

- Ennek ellenére, ha csak az NB I/B-s „kirakatcsapatot” nézzük, akkor is jó idényt futottak, ugye?
- Nehezen indult be az évad, rengeteg fontos dolgunk volt a keret felállítása és megtartása mellett a nyári időszakban. Mindezt az előbb említett feladatokkal párhuzamosan kellett megtennünk, ráadásul sokáig azt sem tudtuk, hogy meddig nyújtózkodhatunk. Abban azonban az elnökség mind az öt tagja egyetértett, hogy csak olyan ígéreteket teszünk, amelyekre van anyagi fedezetünk. Szerencsére utóbbiban nagyon jó partnerek segítettek bennünket: névadószponzorunk lett a Bodrogi Bau Kft., később pedig a Rádió 7 is mellénk állt. Nagyon hálásak vagyunk, hogy bizalmat szavaztak nekünk, amit végig igyekeztünk meghálálni, nagy stabilitást jelentett a támogatásuk.

- Térjünk vissza az NB I-es csapathoz. Hogyan értékeli a szereplést?
- A felnőttek számára nem indult könnyen a szezon, féltávnál hullámvölgybe keveredtünk, ahonnan csodálatos hajrával sikerül kikecmeregnünk. 6 fordulóval az alapszakasz vége előtt 11. helyen álltunk. Ezután összeállt a csapat, és az utolsó kör után már az 5. helyen zártunk, ami óriási feltámadás volt. Az 5. helyért pedig az alapszakasz-2. Miskolc ellen vívtunk meg, nem sokon múlt ott sem a bravúr… Nagyon fontos számunkra, hogy nagy lépést tettünk az ígéretünk megtartása felé, miszerint minél több saját nevelésű játékosnak biztosítsunk lehetőséget a felnőttek között. A nézőinknek feltűnhetett, hogy volt olyan mérkőzés, ahol 4-5 vásárhelyi fiatal is a pályára került, ők többé-kevésbé jól helyt álltak, és sok tapasztalatot szereztek.

- Mik a tervek a jövőre nézve az NB I-es csapattal?
- Jelenleg a jövő évi munka szakmai megalapozása zajlik. Tárgyalunk a játékosokkal, és természetesen a támogatóinkkal is, akik mellé új szponzorokat is keresünk, őket hamarosan személyesen is felkeressük, hogy bemutassuk céljainkat. Történt azonban egy nagyon fontos lépés is a jövőre nézve, ugyanis megállapodtunk az új vezetőedzőnkkel, az ő személyét azonban majd később jelentjük be. Egy biztos: a jövőre nézve szeretnénk előrébb végezni, ezért is döntöttünk úgy, hogy egy főállású, profi edző álljon a csapat élére.

- Bár a felnőttek vannak leginkább szem előtt, de a bázist az utánpótlás jelenti a Kosársulinál. Hogyan teljesítettek a fiatalok?
- A felnőttek állnak az érdeklődés középpontjában, de számunkra az utánpótlás a legfontosabb. Nagyon büszkék vagyunk arra, amit idén elértek fiataljaink a bajnokságokban. Az U20-as csapatunk épphogy lemaradt a dobogóról, az U18-as és U16-os együtteseink régiós bajnokként szerepeltek a regionális bajnokok tornáján, ahol mindkét csapat hajszál híján maradt le az első helyről, de az ezüst miatt sem kell szégyenkezniük. Az U14-es korosztályban egy lány és két fiú csapattal indultunk. A fiúknak nem sikerült a főtáblára jutás, ugyanakkor a regionális bajnokságokban szépen szerepeltek. Az újonnan összekovácsolt leány csapat is ügyeskedett a kiírásban, több győzelmet is sikerült aratniuk. Míg egy másik, az U14-es korosztályban szereplő, de javarészt fiatalabb játékosokkal felálló csapat a Jász-Nagykun-Szolnok megyei bajnokságban volt érdekelt, ahol ezüstérmesek lettek. Három U10-es, három U11-es és három U12-es csapatunk van. Az U10-esek megnyerték a megyebajnokságot. Emiatt a három korosztály miatt is nagyon bizakodóak vagyunk a jövőre nézve, megyei bajnokaink mellett az U11 és az U12 legjobbjai az Országos Jamboree-n szerepelhettek, ahová csak hazánk legkiválóbb ifjú kosarasai juthatnak be.

- Szavaiból úgy érzem, hogy a legkisebbek miatt a legboldogabb…
- Természetesen azokra is büszke vagyok, akik hétről-hétre ott vannak az edzéseken, mivel ők is a közösségünk fontos tagjai. Viszont igaz az is, hogy nehéz helyzetből indulva zártunk olyan eredményekkel, amit egy éve látatlanban is aláírtam volna. Büszkeséget érzek, amikor a legelszántabbakra gondolok a legfiatalabb játékosaink közül: az U11-es Vásárhelyi Vikingek és az U12-es Vásárhelyi Gepárdok csapata ugyanis bizonyította, hogy felveszi a harcot a nagyobb egyesületek csapataival úgy is, hogy ezeknek a kluboknak sokkal nagyobb mozgástere van az eredményes szakmai munkához. Az előző szezon egyik legfontosabb eredménye, hogy ezt a szintet tudtuk teljesíteni, amiért külön köszönet jár a szülőknek, akik mindent megtesznek a játékosok sikeres szerepléséért, és maximálisan partnerek a nálunk folyó munkában. Közös siker ez, amihez egyedül kevesek lennénk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak