Városlista
2021. szeptember 26, vasárnap - Jusztina

Hírek

2021. Július 19. 16:52, hétfő | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Szablics Péter lesz a Kosársuli vezetőedzője

Szablics Péter lesz a Kosársuli vezetőedzője

Szablics Péter irányítja majd a 2021-22-es bajnoki szezonban a Vásárhelyi Kosársuli NBI B zöld csoportos felnőtt csapatát.

A gárda új vezetőedzője 38 éves kora ellenére rengeteg szakmai sikert ért el, majdnem 8 évig vezette a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) férfi kosárlabda csapatát, mellyel megnyerte az országos bajnokságot, idén pedig szakedzői végzettséget is szerzett a Testnevelési Egyetemen. Az újonnan igazolt szakember várhatóan könnyen megtalálja majd a hangot a fiatal vásárhelyi játékosokkal, mivel főállásban a SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karon dolgozik tanársegédként.

15 éves koromban kezdtem el foglalkozni komolyabban a kosárlabda sporttal és 2 éve hagytam abba az aktív sportolói pályafutásomat - mondta el a kék-sárgák új edzője. Azóta újra iskolapadba ültem, hogy még többet tanuljak az általam imádott sportról, a kosárlabdázásról. Mindeközben majdnem 8 évig vezettem a szegedi egyetem férfi kosárlabdacsapatát és úgy érzem, készen állok szembenézni új kihívásokkal. Nagyon örülök, hogy a Vásárhelyi Kosársuli felnőtt csapatát irányíthatom a jövő szezonban, és szeretnék egy olyan helyi fiataloknak is sok játéklehetőséget biztosító csapatot építeni, ahol a játékosok egymásért, valamint a városért küzdve játszanak és érnek el eredményeket – tette hozzá Szablics Péter.


Szablics Péter egyébként kosarasként is szép eredményeket ért el, hiszen az országos egyetemi bajnoki cím kétszeri elhódítása mellett előbb tagja volt az SZTE Szedeák NBII-ből NBI B-be, majd onnan NBI A csoportba feljutó csapatának is. Sportolói pályafutását az NBI B piros csoportjában, a Nagykőrösnél fejezte be. Edzőként bronz- és aranyérmet szerzett a Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokságon, valamint negyedik helyet ért el a Szegedi Tudományegyetem női csapatával a 3x3 Kosárlabda Egyetemi Világbajnokságon. Nem véletlen tehát, hogy a helyi fiatalokra a jövőben az eddigieknél is jobban építő Kosársuli elnöksége őt kérte fel a vezetőedzői feladatok ellátására.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 24. 11:35, péntek | Helyi

Együtt a teljes IC+ család – bemutatkozott az 1. és prémium osztály

Mai napon először lehetett megtekinteni az 1. és a prémium (1+) osztályú, bisztrószakasszal, csendes és prémium fülkékkel is berendezett IC+ kocsit,

2021. Szeptember 24. 11:30, péntek | Helyi

Utazzon féláron az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállításra!

Szeptember 25. és október 14. között rendezik meg a fővárosi Hungexpón, valamint több vidéki helyszínen az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítást.

2021. Szeptember 23. 13:58, csütörtök | Helyi

Utazzon féláron a Szuperkoncertre!

A Szerencsejáték Zrt. egy év kihagyás után ismételten megrendezi a Szuperkoncertet szeptember 25-én,

2021. Szeptember 23. 13:56, csütörtök | Helyi

Idegenben kezdi, itthon zárja az alapszakaszt a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli

Hivatalossá váltak a meccsek időpontjai: szeptember 24-én, pénteken indul a bajnokság a felnőttcsapatnak.