Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Augusztus 09. 13:03, hétfő | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

STREETBALL-T RENDEZNEK HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN

STREETBALL-T RENDEZNEK HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN

A „CB Basket A to Z” projektnek köszönhetően sportolnak közösen magyar és szerb fiatalok

A CB Basket A to Z elnevezésű, az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló projektnek köszönhetően rendeznek Streetball-t 2021. augusztus 14-én szombaton Hódmezővásárhelyen a Hódtói Sportcentrumban. Az eseményen a két kedvezményezett sportszervezet, a Hódmezővásárhelyi Kosársuli és a szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub minden versenyezni akaró kosarast várnak Vásárhelyről és térségéből.

A reggel 9 órakor kezdődő nevezés után fél 10-től pattog majd a labda a versenyeken. A megmérettetésre 5 korosztályban - 2008 és utána született fiúk és lányok, 2005-2007 fiúk, 2004 és előtte született férfiak, Hölgyek (2007 és előtte született) és Családi (minimum két generáció) - , várják a jelentkezőket. Ők teljesen ingyenesen mérhetik össze tudásukat ellenfeleikkel. A rendezvényen játékvezetés mellett zajlanak a mérkőzések a 3+1 főből álló csapatok között. A sportolókat vendégül is látják: a nevezőknek pizzaszelet és üdítő segít majd feltöltődni az összecsapások között. A streetball hangulatát a viadalok mellett az egész nap szóló zene fokozza, egészen az eredményhirdetésekig, ahol az első helyezett csapatokat sportserleggel és oklevéllel ismerik el.

A rendezvény programjáról és a jelentkezési feltételekről a CB Basket A to Z projekt hivatalos magyarországi honlapján a www.facebook.com/CBBASKETATOZ oldalon olvashat bővebben! A streetball bajnokság rossz idő esetén sem marad el, mivel ha esni fog, akkor a Hódtói Sportcsarnokban rendezik meg a viadalt.

A Kosársuli és a Szabadka fiataljainak szombaton nem ér véget a program, mivel augusztus 15-én vasárnap közös kulturális és gasztronómiai programokon ismerkednek meg egymással és Hódmezővásárhely értékeivel.


Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programról
Az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program az Európai Unió 2014-2020 időszakra vonatkozó pénzügyi keretrendszerének előcsatlakozási eszköze (IPA) keretében valósul meg. A résztvevő országok – Magyarország és Szerbia – „közös irányítási rendszerben” végrehajtva a Program különböző szervezetek közötti együttműködési projekteket támogat a magyarországi Csongrád és Bács-Kiskun megyékből és a következő szerbiai területekből álló programtérségben: Nyugat-Bácska, Észak-Bácska, Dél-Bácska, Észak-Bánát, Közép-Bánát, Dél-Bánát és Szerémség.

A Program egy stabil és együttműködő régió kialakítását és a határtérség általános életminőségének javítását támogatja. Lehetővé teszi a két ország szervezetei közötti gazdasági együttműködést, támogatja a közös identitást és a határtérség kulturális és történelmi örökségét, továbbá hozzájárul környezeti fenntarthatóságához és biztonságához.

További információkért látogasson el a www.interreg-ipa-husrb.com weboldalra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.