Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Augusztus 02. 14:01, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Stagnál Magyarországon a koronavírus-fertőzöttek száma

Stagnál Magyarországon a koronavírus-fertőzöttek száma

A koronavírussal fertőzöttek száma 500-600 fő körül stagnál Magyarországon - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A tárcavezető elmondta, a néhány hete bevezetett intézkedések, mint például a határon belépők szigorúbb ellenőrzése vagy a külföldi országok kategóriákba sorolása, helyesek és beváltak.

Emlékeztetett, hogy a kormány heti rendszerességgel dönt - az Operatív Törzs javaslata alapján - az esetleges módosításokról, így a külföldi országok besorolásának megváltoztatásáról is.

"De most úgy láttuk, hogy ha nem hozza be senki külföldről a vírust, akkor Magyarországon a jelenlegi szabályok fenntartása mellett - amelyek beváltak - a fertőzésszám megmaradhat az európai összehasonlításban is alacsonynak mondható szinten" - fogalmazott Gulyás Gergely.

Elmondta azt is, 5,3 milliárd forintot különített el a kormány, hogy segítse a zeneiparban dolgozókat, akiket nehezen érint a fesztiválszezon elmaradása. Hozzátette, a kormány megérti ezeknek az embereknek a csalódottságát, de most a biztonság és az emberi élet védelme a legfontosabb.

A támogatás pontos részleteit hamarosan nyilvánosságra hozza a Magyar Turisztikai Ügynökség - tájékoztatott a miniszter.

A foglalkoztatási adatokról szólva közölte, úgy tűnik, hogy a magyar gazdaság kellően erős ahhoz, hogy a kormány állja azt az ígéretét, ahány munkahelyet megszüntet a vírus, annyit teremtenek újra. Hozzátette, a tavaly júniusi adatokkal összehasonlítva most 38 ezerrel dolgoznak kevesebben, de még így is több embernek van munkája, mint amennyinek idén januárban volt.

"Tehát nagyon reméljük, hogy még nyáron a foglalkoztatottság szintje visszaállhat az egy évvel ezelőtti foglalkoztatottsági szintre" - fogalmazott Gulyás Gergely, hozzátéve: a tavalyi szint egyébként rekordnak számított, hiszen akkor 4,5 millióan dolgoztak Magyarországon.

A miniszter az Index.hu hírportál ügyéről szólva elmondta, a főszerkesztő eltávolításába és az újságírók felmondásába a kormánynak nincs lehetősége beleszólni. "Vádként fogalmazódik meg a kormánnyal szemben, hogy ilyen megtörténhet, de miért ne történhetne meg? Tehát, ha van egy szerkesztőségen belül egy vita, abba - magántulajdonosok esetén - a kormány semmilyen módon beleszólni nem tud. Akkor sérülne a sajtószabadság, ha ebbe a kormány beleszólna" - emelte ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.