Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2022. Április 11. 15:20, hétfő | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin sajtóreferens

Stabil játékkal nyert a Kosársuli, megvan az egyenlítés!

Stabil játékkal nyert a Kosársuli, megvan az egyenlítés!

A csütörtöki, idegenbeli 71-47-es vereséget követően a visszavágás reményében fogadta a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli a DEAC U23-at a Hódtói Sportcsarnokban.

Az NB I/B Zöld csoportjának negyeddöntője általában rendre nagy fordulatokat tartogat magában, és ez most is igazolódott, hisz egyrészt a Kosársuli a két nappal korábban elkövetett hibákat ki tudta javítani, másrészt az utóbbi hetek (így ideszámítva a debreceniek elleni alapszakaszos találkozót is) legsimább sikerét aratta.

Pedig úgy kezdődött a találkozó, ahogy a csütörtöki: Ságodi és Neuwirth triplája adta meg az alaphangot, aztán Kovács hárompontosánál már hat ponttal mentek a vendégek (6-12, 6. perc). Nem engedte azonban a Kosársuli, hogy ellépjen a DEAC, így Pavlovic büntetőinek is köszönhetően előbb visszazárkózott a csapat, majd Burko büntetőjénél már fordult a kocka (15-14, 8. perc).

A második negyed 18-16-ról indult, méghozzá remekül, hiszen Burko, majd Varga Ákos és Varga Zalán köszönt be, kapásból 6-0-s rohamot szállítva (24-16). A jó védekezésnek és a kihasznált támadásoknak köszönhetően a játék képe is teljesen ellentétesen alakult, mint amilyen az első meccsé volt, hiszen jöttek a Kosársuli-pontok, így sikerült stabillá tenni az előnyt (31-23, 15. perc). A jó dobóformát mutató Varga Zalán tette tízpontossá a hazai előnyt (36-26), időt is kért Andjelko Mandic, igaz, a félidő végéig így sem sikerült változtatniuk, és 37-26-tal vonultak pihenőre a csapatok.

A szünetet követően Ságodi vezetésével hamar visszább zárkózott a DEAC (39-34, 22. perc), majd kis híján a vezetést is sikerült átvenniük, ám a holtponton a legjobbkor érkezett Kelementől két hármas is, támadásban pedig Pavlovic és Varga Ákos is fontos pillanatban köszönt be. A negyed vége Burko és Varga Zalán által a Kosársulié volt, hiszen a debreceni hibákat kihasználva az előnyt sikerült visszatornázni tíz pont fölé (60-49), ami megnyugvást jelentett a hajrára nézve (60-51 a negyed végén).

Hiába igyekeztek tartani a ritmust a vendégek, mindig jött valamelyik Kosársuli-játékostól egy-egy kosár, ami kettétörte a debreceni esélyeket. Az utolsó öt perc kezdetén Varga Ákos pontjai és kiharcolt faultjai adták az utolsó nagy lendületet, majd Pavlovic módosította 69-59-re az állást a 37. perc kezdetére. Bálint közelije után (71-62, 38. perc) még mindig megvolt a lehetősége a DEAC-nak a zárkózásra, de nem tudtak élni ezzel, a parádésan büntetőző Kosársuli pedig kiaknázta a rést a "pajzson", és végül 77-62-re nyert, ami az önbizalomnövelő siker mellett az egyenlítést is jelenti a párharcban.

NB I/B Zöld csoport, rájátszás, negyeddöntő, 2. mérkőzés:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-DEAC U23 77-62 (18-16, 19-10, 23-25, 17-11)

Hódtói Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Varga, Vadász, Mintál

Kosársuli: Pavlovic 13, Bodócsi 2, Kelemen 11/6, Varga Á. 14, Burko 15
Cserék: Varga Z. 20/6, Bálint 2, Knyur -, Vejinovic -
Edzőpáros: Utasi Gábor, Szablics Péter

DEAC: Ságodi 12/3, Neuwirth 19/15, Balázsi 4/3, Kovács 15/3, Fábián 8
Cserék: Gáspár 4, Udemezue -, Czermann -
Vezetőedző: Andjelko Mandic

Utasi Gábor értékelése: "Igazi playoffpárharcnak lehetnek szemtanúi a nézők. Minden meccs ilyen, az idegenbeli meccsünk volt a kivétel, mert nem dobtunk be semmit, de az csak egy kisiklás volt. A csapatnak ez a valós arca. Végig kontrolláltuk a mérkőzést, bementek azok a dobások, amiknek be kellett menni, és a védekezéssel ezúttal sem volt gond, hiszen a játékosok betartották, amit megbeszéltünk. Ennek köszönhető, hogy a szokásosnál simábban nyertünk."

Folytatás április 12-én, kedden 16 órától Debrecenben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.

2024. Május 10. 12:05, péntek | Életmód

Együttműködési megállapodást kötött a Gondosóra program és a gyógyszerészkamara

A tájékoztatás és koordináció, később pedig a 65 évesnél idősebbek gördülékenyebb gyógyszerhez jutása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Kormányzati Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. és a Magyar Gyógyszerészi

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Hszi Csin-ping: Kína és Magyarország mindig barátok voltak

Kína és Magyarország mindig barátok voltak, de történelmük során most a legjobb a kapcsolat a két ország között - jelentette ki Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke csütörtökön Budapesten.